Hronika

Pratite nas na Google news

Zatvoren ringišpil u Rogatici, tužilaštvo naložilo vještačenja

Zatvoren ringišpil u Rogatici, tužilaštvo naložilo vještačenja
Foto: Ilustracija | Zatvoren ringišpil u Rogatici, tužilaštvo naložilo vještačenja
N.N.

ROGATICA - Okružno javno tužilaštvo Istočno Sarajevo započelo je predistražne radnje kako bi provjerilo postoji li osnov za pokretanje istrage o nesreći na ringišpilu u Rogatici.

Od povreda zadobijenih nakon pada iz "korpe" na ringišpilu, u ponedjeljak naveče je na putu do bolnice podlegla 15-godišnja djevojčica iz Rogatice.

"Ono što možemo reći u ovom momentu je da su naložena vještačenja, odnosno obdukcija i mehanička vještačenja, radi provjere ispravnosti uređaja. Nakon ovih provjera ćemo imati više detalja, a tužilac će se izjasniti o eventualnom otvaranju istrage", kazao je za "Avaz" Neven Kramer, sekretar i portparol Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

Ringišpil je nakon nesreće zatvoren, pust i okružen policijskim trakama, te policajcima i inspektorima Policijskle stanice Rogatica. 

Nakon nesreće 15-godišnjakinji je pomoć ukazana u Domu zdravlja u Goraždu, a nakon toga je organizovan njen transport ka Univerzitetskoj bolnici u Foči. Zbog težine povreda i komplikacija u putu, osoblje Doma zdravlja Rogatica pomoć je zatražilo od kolega iz Kantonalne bolnice u Goraždu, koje je tridesetak kilometara bliže od Foče.

"Organizovao sam svoj tim, pozvali smo i anesteziologa, svi smo spremni bili i čekali. Međutim, kad su stigli djevojčica je bila bez znakova života. Pokušali smo mjere reanimacije, dali smo sve od sebe, ali na žalost bezuspješno", kazao je dežurni doktor Urgentnog centra goraždanske bolnice, Mladen Sefer.

Povezana vijest:

Igra na ringišpilu kobna za djevojčicu iz Rogatice?

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije