Hronika

Pratite nas na Google news

Završena obdukcija: Beba ubijena, otac osumnjičen

Završena obdukcija: Beba ubijena, otac osumnjičen
Foto: N.N. | Završena obdukcija: Beba ubijena, otac osumnjičen
N.N.

MOSTAR - Obdukcijom je utvrđeno da je smrt novorođenčeta, čije je tijelo u srijedu pronađeno pored puta u mostarkom mjestu Miljkovići, bila nasilna, a zbog sumnje da je svog tek rođenog sinčića ubio, uhapšen je Miroslav Šimić (56) iz mjesta Dragićina, opština Grude.

"Operativnim radom došlo se do saznanja temeljem kojih je u neposrednu vezu s nasilnom smrću novorođenog muškog djeteta doveden njegov otac M.Š. Nad njim je izvršena kriminalistička obrada, uhapšen je i predat Tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona", saopštili su iz policije.

Osumnjičenog će saslušati dežurni tužilac, nakon čega će odlučiti da li će zatražiti da Šimić bude pritvoren.

Otac je policajce odveo do mjesta na kojem se ispod žbunja nalazilo tijelo novorođenčeta. Majka se porodila u Mostaru 2. septembra i nakon nekoliko dana i ona i dijete su otpušteni iz bolnice bez ikakvih komplikacija. Šta se dogodilo u međuvremenu, trebalo bi se utvrđivati istragom.

Šimić i njegova supruga imaju troje maloljetne djece, a koju im je nakon ovog šokantnog događaja oduzeo Centar za socijalni rad iz Gruda.

"Djecu smo smjestili u Majčino selo u Međugorju na rok od dva mjeseca. Rješenje smo dostavili Tužilaštvu u Mostaru", rekao je Veselko Pezer, direktor ovog centra.

Radnici Centra za socijalni rad iz Gruda bili su prisutni tokom privođenja majke, koja je nakon svjedočenja u ovom slučaju puštena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije