Hronika

Završena obdukcija, poznat uzrok smrti dječaka iz Nevesinja

Završena obdukcija, poznat uzrok smrti dječaka iz Nevesinja
Foto: N.N. | Završena obdukcija, poznat uzrok smrti dječaka iz Nevesinja
Vesna Duka

NEVESINJE - Jedanaestogodišnji dječak Vukašin Samardžija iz Nevesinja, koji je nestao u četvrtak popodne, nažalost je u subotu pronađen mrtav, u potoku među šibljem oko Nevesinjskog polja, u mjestu Pomakovci, a na tijelu nema znakova nasilja, već je dječak umro od hladnoće.

Da dječakova smrt nije bila nasilna potvrdio je i Srđan Vukanović, portparol Okružnog tužilaštva u Trebinju nakon što je u trebinjskoj prosekturi dr Dražen Damajnjuk, specijalista sudske medicine u nedelju ujutro obavio obdukciju.

"Smrt je zadesnog karaktera, nastupila kao posljedica smrzavanja, kojoj je najvjerovatnije prethodio epileptični napad", saopštio je Vukanović nalaz obdukcije, koju je naredilo tužilaštvo. 

Pretpostavlja se da je dječak vjerovatno preminuo još u noći između petka i subote, jer se u subotu kući vratio pas koji ga je pratio, a bicikl koji je vozio posljednji put kada je viđen, pronađen je u potoku pored dječaka. 

Dječak je bio  sitne građe, pa, iako je na sebi, pored trenerke imao i jaknu i čizme, preminuo je od hipotermije, jer je Nevesinje planinski kraj u kome su noći još jako hladne.

Dječaka je pronašla šestočlana ekipa uključena u opsežnu potragu koja je bila zadužena za taj rejon.

Za dječakom tuguje čitavo Nevesinje i cijela Hercegovina, upućujući porodici izraze saučešća, što je među prvim uradio i načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović.

"Ovaj je događaj zaista tragedija za čitavo Nevesinje, iako je najteže porodici kojoj izražavam najdublje saučešće , mada je teško i prijateljima, komšijama", kazao je Avdalović. 

Podsjetivši da se u potragu uključio veliki broj ljudi i službi spasavanja iz cijele Republike Srpske, načelnik Avdalović se svima zahvalio.

U potragu, koju je porodica započela još u četvrtak veče, u petak i subotu se uključilo oko 300 ljudi, komšija, prijatlja, ali i pripadnika Policijske uprave Treinje, Civilne zaštite, gorske službe spašavanja, Helikopterski servis RS, te vatrogasci, lovci, planinari. Nažalost, dječak je pronađen mrtav.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije