Hronika

Završena obdukcija tijela Edina Gačića, nazire se ko bi ga mogao sahraniti

Završena obdukcija tijela Edina Gačića, nazire se ko bi ga mogao sahraniti
Foto: Ilustracija | Završena obdukcija tijela Edina Gačića, nazire se ko bi ga mogao sahraniti

SARAJEVO - Ni u protekla dva dana još se niko nije javio da preuzme tijelo Edina Gačića.

"Obdukcija je završena i nekih novih detalja nema, sem što čekamo nalaz vještaka", rekla je "Radiosarajevo.ba" Azra Bavčić, portparol Tužilaštva Kantona Sarajevo. 

Obdukcija tijela u četvrtak je obavljena u prosekturi groblja "Bare", kojim upravlja preduzeće "Pokop".

Podsjetimo, Gačić je likvidiran u akciji specijalaca u utorak, 12. februara, nešto prije 17 sati, u brdima iznad Zabrđa.

Prije toga Gačić je ubio četiri osobe - svog saborca iz odreda El Mudžahid ubio je 6. augusta 1998., majku Sifetu je usmrtio 2002. godine u Zenici. 

U selu Brđane kod Konjica 4. februara ubio je mještanina Sauda Sultanića, 39-godišnjeg oca troje djece. Gačić je pucao s vrata, te mu zadao i udarac nožem. Motiv ovog ubistva još nije poznat.

Dok je bio u bijegu, u subotu naveče ubio je policajca Mahira Begića.

U pojedinim medijima se pojavila informacija da bi Tužilaštvo KS-a i MUP KS-a trebali sahraniti četverostrukog ubicu, nakon što se njegova sestra nije javila da bi preuzela tijelo, kao ni ostala rodbina (ima je i u Španiji).

"Provjerila sam informacije sa tužiocem i kako sada stvari stoje, tijelo Gačića će preuzeti 'Pokop', koji bi ga trebali  sahraniti na nekoj od slobodnih lokacija. No, više detalja bit će poznato nakon što dođe nalaz vještaka. Uostalom,  dok je tijelo o prosekturi groblja 'Bare' uvijek postoji mogućnost da se neko javi", dodala je za "Radiosarajevo.ba" Azra Bavčić.

(Radiosarajevo.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije