Hronika

Završeno suđenje Danijelu Davidoviću: Ukrali pasat da bi slavili Novu godinu

Završeno suđenje Danijelu Davidoviću: Ukrali pasat da bi slavili Novu godinu
Foto: N.N. | Završeno suđenje Danijelu Davidoviću: Ukrali pasat da bi slavili Novu godinu

BANJALUKA - Danijel Davidović (29) iz Dervente, koji je optužen za pokušaj ubistva i krađu pasata, priznao je u banjalučkom Okružnom sudu da je vozilo ukrao sa Željanom Simićem (20) te da su imali namjeru da ga prodaju kako bi imali novca za proslavu Nove godine.

Dvadesetdevetogodišnjak je, međutim, ustvrdio da nije imao namjeru ubiti derventskog policajca Nenada Đukića, kojeg je tim automobilom udario i teško povrijedio u decembru prošle godine.

"U blizini raskrsnice u Kolibama policajac  je iskočio ispred mene. Stisnuo sam kočnicu i smotao lijevo, a on je trčao u mom pravcu pred auto. Vozilo se zanijelo i udarilo u betonski stub", kazao je Davidović i dodao da je po izlasku iz vozila shvatio da je udario policajca.

S druge strane, okružni javni tužilac Snježana Petković smatra da je dokazala sve navode optužnice i da Davidovića treba osuditi za pokušaj ubistva i krađu vozila.

Bojan Mikanović, Davidovićev advokat, smatra da tužilaštvo nijednim dokazom nije potvrdilo da je Davidović imao namjeru da ubije policajca.

Suđenje Davidoviću je završeno, a Pane Gavrić, predsjednik Sudskog vijeća, izricanje presude zakazao je za danas.

Davidović je optužen za krađu audija 80, kojim je, kako se navodi, bježeći od policije pokušao da ubije Đukića. Prema optužnici, on je sa Simićem, koji je već osuđen, u noći između 18. i 19. decembra prošle godine ukrao pasat u Derventi u Njegoševoj ulici, kojim su se zatim uputili na jedan auto-otpad.

Vezane vijesti:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije