Hronika

Pratite nas na Google news

Zbog alkohola i opijata sankcionisano 77 vozača

Zbog alkohola i opijata sankcionisano 77 vozača
Foto: Ilustracija | Zbog alkohola i opijata sankcionisano 77 vozača
Marko Mišić

BIJELJINA - SLužbenici Policijske uprave (PU) Bijeljina sproveli su akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, tokom koje je sankcionisano 77 vozača zbog vožnje pod uticajem alkohola i opojnih droga, a osam vozača je uhapšeno, saopšteno je iz PU Bijeljina.

Naime, na području Bijeljine realizovana je akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, od 15. do 21. februara, usmjerena na kontrolu tehničke ispravnosti vozila, posjedovanje i korištenje zimske opreme i kontrolu vozača pod uticajem alkohola, opijata i psihoaktivnih lijekova, s ciljem poboljšanja stanja bezbjednosti saobraćaja.

"Tokom akcije kontrolisano je 1.170 vozača, izvršeno je 578 alkotestiranja, od čega su 72 vozača bila pod dejstvom alkohola, dok su četiri vozača odbila da se podvrgnu testu na opojne droge", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, prema osam vozača je primijenjena mjera zadržavanja lišenjem slobode zbog utvrđene koncentracije alkohola u organizmu većem od 1,5 promila.

"Zbog tehničke neispravnosti sankcionisano je 222 vozača, 94 vozača zbog neposjedovanja zimske opreme i 77 vozača zbog vožnje pod uticajem alkohola i opojnih droga", saopšteno je iz PU Bijeljina.

Iz PU Bijeljina ističu da će nastaviti aktivnosti vezane za bezbjednost učesnika u saobraćaju, te apeluju na sve učesnike da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, kako bi vlastitu bezbjednost i bezbjednost drugih građana podigli na što veći nivo. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije