Hronika

Zbog direktora se potukli radnici Šumskog gazdinstva u Istočnom Drvaru

Zbog direktora se potukli radnici Šumskog gazdinstva u Istočnom Drvaru
Foto: N.N. | Zbog direktora se potukli radnici Šumskog gazdinstva u Istočnom Drvaru

ISTOČNI DRVAR - Ispred Šumskog gazdinstva "Klekovača-Potoci" u Istočnom Drvaru, čiji radnici protestuju već 13. dan, tražeći smjenu vršioca dužnosti direktora ovog gazdinstva Nikole Jankovića, potukli su se nezadovoljni radnik ovog gazdinstva i radnik koji podržava Jankovića.

Radnik čiji su inicijali M.B. zadobio je povrede i prevezen je u Hitnu službu Doma zdravlja u Ribniku, dok je radnika čiji su inicijali M.K. privela policija, javio je dopisnik Srne.

Predstavnik sindikata u ovom gazdinstvu Radenko Bosnić rekao je Srni da je situacija krajnje alarmantna, te podsjetio da su radnici nezadovoljni jer je Janković otpustio radnike iz Drvara i Istočnog Drvara, a zaposlio nove iz drugih opština.

Bosnić kaže da su radnici na rubu izdržljivosti i da prijete sukobi između radnika iz Istočnog Drvara i Ribnika.

"Janković i njegovi saradnici provociraju nas koji tražimo svoja prava i njegovu smjenu. On namjerava da nas isprovocira uz podršku svojih ljudi iz Ribnika da bi se desio incident. Apelujemo da se hitno završi ova agonija u Šumskom gazdinstvu", rekao je Bosnić.

On smatra da ovu situaciju mogu da riješe samo predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i premijer Željka Cvijanović.

Načelnik opštine Istočni Drvar Milka Ivanković smatra da situacija prijeti da se otme kontroli, dodajući da su već nastale nesagledive posljedice za Šumsko gazdinstvo i opštinu.

Ona ističe da je opštinsko rukovodstvo od prvoga dana uz nezadovoljne radnike, a protiv bahatog ponašanja vršioca dužnosti direktora Šumskog gazdinstva i njegovih saradnika, odnosno nalogodavaca.

"Sigurno da je to lobi Socijalističke partije koja nikako ne želi dobro Istočnom Drvaru i svakodnevno prijeti preko društvenih mreža da će Šumsko gazdinstvo pripojiti Ribniku", rekla je Ivankovićeva Srni.

Ona je ponovila da opštinsko rukovodstvo i dalje podržava radnike koji protestuju od 31. oktobra.

"Tražimo hitno razrješenje vršioca dužnosti direktora i njegovih saradnika, kako bi se situacija u Istočnom Drvaru normalizovala, a radnici počeli sa radom", rekla je Ivankovićeva.

Ona je dodala da protest nije ugrozio samo gadinstvo, nego i razvoj lokalne zajednice, o čemu nadležne institucije moraju donijeti jasan stav i ispuniti zahtjeve radnika koji protestuju.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije