Hronika

Zbog ljubomore ubili dvoje mladih

Zbog ljubomore ubili dvoje mladih
Zbog ljubomore ubili dvoje mladih

BIJELJINA Vaso Nešković (22) i Saša Lazić (23) iz Bijeljine uhapšeni su juče jer su prije mjesec dana ubili zaljubljeni par Slađana Markovića (23) i Radmilu Marković (16) iz Ugljevika.

Kako je izjavio Marko Zekić, tužilac Okružnog tužilaštva Bijeljina, motiv ubistva bila je neuzvraćena ljubav djevojke prema S.L, a njih dvojica za sada prebacuju krivicu jedan na drugog.

Poslije saslušanja, na slobodu su pušteni Vasin otac Rade Nešković (50) i D.D. (23) takođe iz Bijeljine, jer nije bilo dokaza da su pomagali teško ubistvo.

Radmila Marković ubijena je 23. avgusta, nekoliko dana nakon što je ubijen njen mladić Slađan, ali u Tužilaštvu pouzdano ne mogu reći da je sve vrijeme bila u napuštenoj vikendici pored koje je 24. septembra pronađeno njeno tijelo.

Vaso Savić, načelnik Odjeljenja kriminalističke policije u CJB Bijeljina, kazao je na vanrednoj pres-konferenciji da su pojedini osumnjičeni od ranije poznati policiji.

Prema njegovim riječima, tokom pretresa kuća osumnjičenih pronađeni su određeni materijalni dokazi, ali pojedinosti nije želio precizirati osim da je pronađeno oružje - automatski pištolj škorpion, iz kojeg je najvjerovatnije počinjeno ovo krivično djelo.

U okviru istrage ovog slučaja policija je saslušala stotinak lica, a pretresi su izvršeni u desetinama objekata.

Darko Kovrlija, šef Opšteg kriminaliteta u CJB Bijeljina, precizirao je da su objekti osumnjičenih pretreseni u noći između 26. i 27. septembra, nakon čega je uslijedilo hapšenje.  

Kako saznaju `Nezavisne`, policija je u više navrata pretresla kuću Neškovića, a pored nje i njihovu trgovačku radnju `Vaso`, što su nam potvrdile i njihove komšije.

Obdukcijom leša Radmile Marković, koji je pronađen u Velikoj Obarskoj kod Bijeljine, utvrđeno je da je djevojka ubijena iz vatrenog oružja sa dva metka - od kojih je jedan ispucan u grudi, a drugi u glavu.

Ona je ubijena na gotovo isti način kao i Slađan, čije je tijelo pronađeno 20. avgusta na lokalitetu Numera kod Ugljevika i sa kojim je djevojka posljednji put viđena.

CJB Bijeljina zahvalio se mještanima Ugljevika, Bijeljine i semberskog sela Obarska, gdje je pronađeno tijelo ubijene Radmile, koji su, kako je istaknuto, doprinijeli rasvjetljavanju ovog krivičnog djela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije