Hronika

Zbog nepropisnog prevoza djece kažnjena 54 vozača

Zbog nepropisnog prevoza djece kažnjena 54 vozača
Foto: Nezavisne novine | Zbog nepropisnog prevoza djece kažnjena 54 vozača

BIJELJINA - Policijska uprava Bijeljina u periodu od 16. do 19. jula realizovala je republičku akciju s akcentom na kontrolu prevoza djece i korištenja sigurnosnih sjedalica, bezbjednosnog pojasa, kontrolu alkoholisanosti i vožnje pod uticajem opijata, kao i kontrolu drugih prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Zbog nepropisnog prevoza djece do 12 godina sankcionisana su 54 vozača, saopšteno je iz PU Bijeljina.

Tokom akcije kontrolisana su 852 učensika u saobraćaju od čega je sankcionisano 711 vozača. Kod 39 je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu dok su dva vozača odbila da se podvrgnu alko-testu.

Pet osoba je lišeno slobode zbog upravljanja pod uticajem alkohola od preko 1,5 gr/kg. Zbog nekorištenja bezbjednosnog pojasa je sankcionisano 80 vozača, precizirano je iz PU Bijeljina.

Kako je pojašnjeno, navedena akcija realizovana je u sklopu kamapnje koju sprovodi Ministarstvo unutrašnjih poslova u saradnji sa Policijskom upravom pod naziviom "Vozi oprezno - ljetuj bezbrižno".

Policijska uprava Bijeljina apeluje na sve učesnike u saobraćaju, da poštuju saobraćajne propise kao i da se pridržavaju svih pasivnih elemenata bezbjednosti saobraćaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije