Hronika

Zbog obljube tri djevojčice Laktašanin osuđen na 15 godina zatvora

Zbog obljube tri djevojčice Laktašanin osuđen na 15 godina zatvora
Foto: Ilustracija | Zbog obljube tri djevojčice Laktašanin osuđen na 15 godina zatvora

BANJALUKA - Okružni sud u Banjaluci osudio je Dragana B. (25) iz Laktaša na jedinstvenu kaznu od 15 godina zatvora zbog obljube tri djevojčice mlađe od 15 godina i zadovoljenja polnih strasti.

Inače, ovo je treća presuda koja mu je do sada izrečena.

Vrhovni sud Republike Srpske je ukinuo ranije dvije presude, te naložio novo suđenje.

Dragan B. je prvom presudom bio osuđen na 19 godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja četiri djevojčice. Vrhovni sud RS je tu presudu ukinuo na osnovu žalbe odbrane i slučaj je ponovo vraćen na novo odlučivanje.

Drugom presudom je osuđen na 17 godina zatvora, ali je i ta presuda ukinuta.

Podsjećamo, Dragan B. je osuđen je za obljubu djevojčica rođenih  2005., 2007. i 2008. godine sa čijom majkom je bio u emotivnoj vezi.  On je ranije bio osuđen i za obljubu najmlađe sestre pomenutih djevojčica, rođene 2013. godine. Ipak, Tužilaštvo je u ponovljenom postupku odustalo od krivičnog gonjenja za tu obljubu.

Kako se navodi u optužnici, Dragan B. je seksualno zlostavljao djevojčice od od marta 2019. godine do februara 2020. godine u kući u jednom selu kod Laktaša u kojoj su živjele sa majkom, ali i u svojoj porodičnoj kući.  Dalje se, između ostalog, ističe da je bio u emotivnoj vezi sa njihovom majkom i navodno joj pomagao u poljoprivrednim radovima te je svakodnevno boravio u njihovoj kući u vrijeme dok je bio odsutan otac maloljetne djece. U posljednjoj presudi se navodi da je Dragan B. u više navrata pojedinačno s djevojčicama lijegao u krevet, pokrivao se dekom, a zatim skidao odjeću sa sebe i njih.

"Djevojčice je dirao po intimnim dijelovima tijela i tako skriven imao i odnose s njima. To je znao raditi i dok je njihova majka bila u susjednoj prostoriji", stoji u posljednjoj presudi.

Dragan B. je, kako piše u prvostepenoj presudi, imao polne odnose sa njihovom majkom dok su djevojčice bile prisutne u prostoriji.  Ovaj proces i izricanje presude bili su zatvoreni za javnost.*

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije