Hronika

Banjaluka: Zbog požara uhapšen i mlađi Malićev brat

Banjaluka: Zbog požara uhapšen i mlađi Malićev brat
Banjaluka: Zbog požara uhapšen i mlađi Malićev brat

BANJALUKA - Svega dva dana nakon što je zbog podmetanja požara na banjalučkom kafiću "Med kafe" uhapšen Banjalučanin Davor Malić (26), juče je pao i njegov godinu mlađi rođeni brat Milan, osumnjičen da je jednom sugrađaninu ukrao i zapalio auto.

Milana te njegovog dvadesetjednogodišnjeg sugrađanina Ranka Dobraša uhapsila je Krim-policija, a terete ih za više krivičnih djela.

"Utvrđeno je da su zajedno i pojedinačno vršili krivična djela, a između ostalog i ono počinjeno na Badnji dan, 6. januara, kada su u Ulici Srđe Zlopogleđe ukrali džetu", pojašnjava naš izvor.

To vozilo, kako je navedeno u policijskom saopštenju, odvezli su u naselje Kola, te zapalili. Nezvanično, džeta je vlasništvo Milana P., koji je vozilo nakratko ostavio upaljeno, što su lopovi iskoristili i odvezli ga.

"Nad njima je izvršena kriminalistička obrada i njom su rasvijetljeni oduzimanje vozila i paljevina", otkrivaju policijski izvori.

Policija, kako nam je potvrđeno, provjerava da li su Milan Malić i Ranko Dobraš odgovorni za još neka krivična djela.

Taj dvojac je nakon završene kriminalističke obrade, uz saglasnost okružnog javnog tužioca, otpušten na slobodu. Na slobodi je, takođe odlukom tužioca, i Davor Malić, iako je ovdašnjoj policiji već poznat.

Posljednji put je uhapšen 22. januara, i to zbog sumnje da je podmetnuo požar na kafiću "Med kafe" pod Starčevicom, čija je stakla, vjeruje se, prethodno posuo benzinom. Tada dvadesetčetvorogodišnji Davor Malić hapšen je i u septembru 2015. godine zbog sumnje da je zapalio mercedes.

Davor Malić se nije smirio ni nakon što je sredinom novembra prošle godine pretučen. On je tada u banjalučkom naselju Obilićevo ubačen u gepek vozila, a sat vremena kasnije pronađen je potpuno go u banjalučkom naselju Starčevica, sa povredama po tijelu.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije