Hronika

Zbog psa repetirao pištolj prema porodici na Igmanu

Zbog psa repetirao pištolj prema porodici na Igmanu
Foto: Ilustracija/Arhiva | Zbog psa repetirao pištolj prema porodici na Igmanu
N.N.

Nepoznati muškarac repetirao je pištolj prema jednoj ženi, psu, djetetu i dvoje prijatelja na Igmanu, na putu za Hrasnički stan, prenose federalni mediji.

Iz Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo za Klix.ba je potvrđeno da je ženska osoba u 11.20 sati prijavila ovaj slučaj.

"Ženska osoba je prijavila prijetnju nepoznate osobe vatrenim oružjem. Na mjesto događaja se uputila policijska patrola koja je uzela izjavu i pretražila područje, ali nije pronašla osobe koje odgovaraju opisu", kazali su za pomenuti portal.

Prema riječima gospođe koja je doživjela šokantnu situaciju sve se odigralo nakon što je njeno dijete na uzici vodilo psa koji je razigrano krenuo prema muškarcu i djevojci.

Kada im se pas približio, mladić za kojeg kaže da je imao crnogorski naglasak, prvo ga je pokušao udariti nogom, a zatim iza pojasa izvukao pištolj i repetirao ga prema psu i porodici uz riječi: "Hoćeš li sad da ga ubijem?".

Nakon što je gospođa koja je prijavila slučaj izvadila mobitel kako bi pozvala policiju, muškarac i djevojka su pobjegli u nepoznatom pravcu, a nisu ih pronašli ni policajci koji su brzo stigli na mjesto dojave.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije