Hronika

Zbog tablica kažnjeno 180 vozača

Zbog tablica kažnjeno 180 vozača
Foto: Arhiva / Ilustracija | Zbog tablica kažnjeno 180 vozača

Na području koje pokriva Policijska uprava Istočno Sarajevo u protekle dvije sedmice kažnjeno je 180 vozača zbog neadekvatno postavljenih, oštećenih, nedovoljno vidljivih ili čitljivih registarskih tablica.

U pojačanoj akciji kontrolisano je ukupno 258 vozača.

"Napominjemo, da je članom 210. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH propisano da registraske tablice na vozilu moraju biti postavljene tako da su dobro vidljive i čitljive. Takođe, registraske oznake ne smiju biti oštećenje, a ukoliko se to desi vozač je dužan, najkasnije u roku tri dana nadležnom organu prijavti oštećenje, što važi i u slučaju gubitka ili krađe istih. Vozač će u takvim situacijama u skladu sa članom 20. Pravilnika o registrovanju, podnijeti zahtjev za izdavanje novih registraskih oznaka", naveli su u Policijskoj upravi Istočno Sarajevo.

Iz ove Uprave su apelovali na vozače da adekvatno postavljaju registraske oznake na vozila, te da iste budu vidljive i čitljive, bez bilo kakvih oštećenja, stikera i predmeta, koji bi na bilo koji način zaklanjali registarsku oznaku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije