Hronika

Zbog tri prevare Ristikić opet uhapšen

Zbog tri prevare Ristikić opet uhapšen
Foto: Ilustracija | Zbog tri prevare Ristikić opet uhapšen

TESLIĆ - Zoran Ristikić (57) iz Teslića, stari policijski znanac po brojnim prevarama, ponovo je uhapšen i određen mu je jednomjesečni pritvor zbog tri nove prevare koje mu se stavljaju na teret.

Jedna od njih je prevara majke bolesnog djeteta iz Dervente o kojoj su "Nezavisne" ranije pisale, kada se Ristikić nakon prijave majke našao na meti policijske istrage, pa su otkrivene nove prevare koje je počinio. Podsjećamo da je majka osobe koja je tokom rata zadobila ozbiljno oštećenje sluha uz pomoć Ristikića pokušala ostvariti kćerki određena prava za civilne žrtve rata i dala mu oko 5.500 maraka, a kada je posumnjala da je prevarena, slučaj je nedavno prijavila policiji.

Osim toga, na teret mu se stavlja da je prevario i osobu čija je kuća oštećena tokom rata u Bihaću, a ovaj poznati prevarant vlasniku je obećao da će mu srediti odštetu.

Kako saznajemo, takođe ga terete i da je jednoj osobi obećao isplatu odštete zbog saobraćajne nezgode koju je imao.

Dragana Kerkez, portparol PU Doboj, rekla je da su nakon hapšenja na području Teslića pretresli njegovu kuću i pomoćne objekte, prilikom čega su pronađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu s ovim krivičnim djelom.

Ristikić je, podsjećamo, dosad više puta hapšen zbog različitih prevara pomoću kojih je uzimao novac građanima, uglavnom koristeći njihovu muku. Policija ih je većinu rasvijetlila, iako se sumnja da ih ima još i da je spisak prevarenih građana još duži.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije