Hronika

Medicinska sestra i čistačica trošile novac sa kartice pacijenata

Medicinska sestra i čistačica trošile novac sa kartice pacijenata
Foto: Arhiva | Zdravstvene radnice ukrale bankovnu karticu od pacijentkinje

GRADIŠKA - Radnice Opšte bolnice u Gradišci G.Š.U. (28) i T.N. (45) osumnjičene su da su od pacijentkinje ukrale bankovnu karticu sa koje su podigle novac i trošile ga, potvrđeno je iz policije.

Kako "Nezavisne" nezvanično saznaju, u pitanju su Gordana Švraka-Ugrenović, medicinska sestra, i Nedeljka Tulemija, koja je zaposlena kao čistačica u gradiškoj bolnici, a takođe saznajemo da su sa tuđe kartice digle 1.800 maraka.

Iz Policijske stanice Gradiška navode da je oštećena prijavila da je u navedenom periodu, dok se nalazila na bolničkom liječenju, iz prostorije u kojoj se nalaze lične stvari pacijenta, otuđena bankomatska kartica te da je sa njenog računa podignut određeni iznos.

"Policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije, Policijske uprave Gradiška, identifikovali su lica koja su u periodu od 1. do 15. jula, iz prostorije zdravstvene ustanove u Gradišci, od oštećene koja se nalazila na bolničkom liječenju, otuđila i koristila bankomatsku karticu, te sa njenog bankovnog računa u više navrata podizala veću količinu novca, čime se sumnjiče da su počinila krađu", navode iz Policijske stanice Gradiška.

Kako saznajemo, kod osumnjičenih je pronađen određeni iznos novca, koji će biti vraćen vlasnici G.U., koja je u bolnici ležala od 1. do 15. jula.

"O svemu je obaviješten i dežurni okružni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se nakon dokumentovanja predmeta dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu krađa", navode iz gradiške policije.

Iz gradiške bolnica rekli su da su oni prijavili slučaj policiji nakon što im se pacijentkinja požalila, ali da u ovom trenutku ne mogu dati više informacija.

"Mi još nemamo zvaničnu informaciju od strane policije, kada nam dostave, mi ćemo se nakon toga oglasiti", kažu iz bolnice.

Kada je u pitanju praksa u ovakvim slučajevima, na direktoru bolnice je da odluči da li će pokrenuti disciplinski postupak i suspenziju protiv radnica do okončanja istrage.

Za sličan slučaj se prije nekoliko mjeseci saznalo i u Banjaluci, kada je dvadesetjednogodišnji Marko Malešević osumnjičen da je krao od pacijenata na samrti u Univerzitetsko-kliničkom centru Republike Srpske. UKC mu je kroz disciplinsku mjeru smanjio i platu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije