Hronika

Žena pljačkala kuće i palila prodavnice

Žena pljačkala kuće i palila prodavnice
Žena pljačkala kuće i palila prodavnice

PRNJAVOR - Biljana Vasilić (43) iz sela Vršani, kod Prnjavora, osumnjičena je da je od sredine maja ove godine pljačkala porodične kuće i prodavnice svojih komšija, a neke je i zapalila.

Iako su mještani Vršana i susjednog sela Šarinci uvjereni da je Vasilićeva u serijskim pljačkama imala i muškarca za saučesnika, osumnjičena je svu krivicu u policiji prebacila na sebe.

Sumnju mještana opravdava i to što se Vasilićeva ranije liječila od psihičkih bolesti, te što je i nakon hapšenja završila u bolnici.

Iz CJB Banjaluka danas je saopšteno da Vasilićevu terete da je od 15. maja ove godine do 12. juna ove godine opljačkala 12 kuća i prodavnica u selima Vršani i Šarinci, kod Prnjavora, te podmetnula tri požara.

Prema saopštenju policije, pljačke su počele 15. maja ove godine.

Naime, u tom danu provaljeno je u tri kuće u Vršanima i to na identičan način.

Vasilićeva je tako odvalila bravu na ulaznim vratima, a nakon premetačine odnijela razne predmete iz opljačkanih kuća.

Nakon višednevne pauze, pljačke su nastavljene 24. maja, a provalnik je za sedmicu dana opljačkao četiri kuće i dvije prodavnice, među kojima je bila i prodavnica "Buco". Pomenuta prodavnica je nakon provale i pljačke u kojoj je, osim stvari, ukraden i novac, poslije i zapaljena.

Provalnik je, naime, podmetnuo požar na više mjesta u prodavnici, ali je on, na sreću, brzo ugašen.

Od. 2. juna do hapšenja, Vasilićeva je, prema navodima iz policije, opljačkala kuću, pomoćni objekat koji je nakon pljačke zapaljen, te ponovo prodavnicu "Buco".

Ovaj put, Vasilićeva je, navodno, napravila otvor u zidu i kroz taj otvor ušla u prodavnicu.

Posljednje krivično djelo bila je još jedna paljevina prodavnice "Buco", a Vasilićeva je, prema navodima iz policije, u prodavnicu ušla preko krova, polila je benzinom i zapalila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije