Hronika

Optužen da je ženu ubio sa 39 udaraca čekićem i 13 uboda nožem

Optužen da je ženu ubio sa 39 udaraca čekićem i 13 uboda nožem
Foto: Avaz | Ženu ubio sa 39 udaraca čekićem i 13 uboda nožem

SARAJEVO - Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu protiv Sarajlije Sulejmana Ljubovića (65) zbog ubistva supruge Suade, koju je usmrtio udarajući čekićem 39 puta te je 13 puta izbo nožem.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo ga tereti da je ubistvo počinio 14. decembra prošle godine.

Zločin se desio u periodu od 10 do 10.55 u porodičnoj kući na području opštine Centar.

Prema optužnici, nakon kraće verbalne rasprave sa svojom suprugom, s kojom je živio u zajedničkom domaćinstvu, u namjeri da je ubije, on je uzeo čekić dužine  28,5 centimetara.

"Udarcima čekićem supruzi je nanio 39 razderno-nagnječnih rana u predjelu kože glave, od kojih je 12 rana dubljeg karaktera, sa 12 impresivnih preloma lobanje u području lijevog tjemena i potiljačnom dijelu", navodi se u optužnici.

Kako se dodaje u optužnici, zatim je udarcima nožem dužine oštrice 12,5 centimetara zadao supruzi 13 ubodnih rana.

"Rane su u predjelu grudnog koša, sredine brade lijevog gornjeg kvadranta trbuha i lijeve natkoljenice. Od tih ubodnih rana grudnog koša četiri ulaze u grudnu šupljinu i oštećuju lijevo plućno krilo, srčanu ovojnicu i prečagu i jedna ubodna rana trbuha probila je trbušnu stijenku i oštetila trbušnu maramicu", navodi se u optužnici.

Dodaju da je optuženi bio svjestan da je na takav način može usmrtiti, što je i htio, usljed čega je kod žene nastupila nasilna smrt usljed povrede glave i mozga.

Uz optužnicu, postupajući tužilac je predložio sudu produženje mjere pritvora optuženom Ljuboviću.

Podsjetimo da je on ranije priznao da je počinio krivično djelo, a policija je pronašla nož i čekić na licu mjesta u porodičnoj kući.

Njihove komšije ranije su ispričale medijima da je nesretna žena godinama trpjela fizička i psihička maltretiranja.

Ljubović je navodno bio sklon alkoholu, a komšije su ispričale da su imali velike nesuglasice u braku. Suada je navodno morala svakodnevno da se pobrine da njen suprug ima piće jer bi u suprotnom trpjela uvrede i fizičke napade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije