Hronika

Zločin u Zenici: Unuk uhapšen zbog ubistva djeda

Zločin u Zenici: Unuk uhapšen zbog ubistva djeda
Foto: Zenicablog | Zločin u Zenici: Unuk uhapšen zbog ubistva djeda

ZENICA - Sedamdesetsedmogodišnji Zeničanin Kasim K. ubijen je u stanu u Masarikovoj ulici u Zenici.

Zbog sumnje da ga je usmrtio, danas oko podneva uhapšen je njegov unuk, dvadesetogodišnji Malik K.

Iz policije je potvrđeno da je starac ubijen tupim predmetom, s tim što nisu mogli precizirati o čemu se konkretno radi.

Navodno, po starca su bili kobni udarci u glavu, a motivi koji su doveli do ovog jezivog slučaja nisu poznati.

Iz policije su potvrdili da se ubistvo dogodilo u stambenoj zgradi kod Doma zdravlja Zenica, gdje je danas pronađeno tijelo nesrećnog starca, s tim što nije isključeno da se zločin dogodio nekoliko dana ranije.

Aldina Ahmić, portparol MUP-a Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), potvrdila je da se još utvrđuju okolnosti koje su dovele do smrti starca.

"Na lice mjesta upućeni su naši uviđajni timovi, a o cjelokupnom slučaju upoznat je i dežurni tužilac Tužilaštva ZDK. Nakon uviđajnih radnji moći ćemo govoriti nešto više o ovom slučaju", rekla je Ahmićeva.

Dežurni tužilac je izašao na mjesto događaja, kako bi zajedno sa policijom obavio uviđaj.

Više policajaca viđeno je juče ispred zgrade strave i užasa, a koja je bila opasana policijskom trakom. Uhapšeni mladić, kako je danas objavljeno, odranije je poznat policiji.

Podsjetimo, prije svega sedam dana, na Svetog Nikolu, 19. decembra, porodični zločin, odnosno ubistvo i samoubistvo, zabilježen je u Bijeljini.

"Evo, taman sam majku ubio, a sada hoću sebe", glasi poruka koju je tog datuma, nešto nakon ponoći, svojoj sestri u Australiju poslao Miodrag Lubura (40) iz bijeljinskog sela Ljeskovac.

On je na spavanju hicem iz pištolja upucao majku Savku (75), nakon čega je presudio i sebi, i to na vlastitu slavu.

Po zaprimljenoj prijavi, kako je potvrđeno "Nezavisnim", na mjesto događaja odmah su odjurili policajci. Međutim, bilo je kasno.

"Izlaskom na lice mjesta u kući u mjestu Ljeskovac zatečena su beživotna tijela S.L. i M.L", rečeno je tada iz bijeljinske policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije