Hronika

Zlostavljao djecu u Banjaluci: Pedofil iz Bugojna i dalje u bijegu

Zlostavljao djecu u Banjaluci: Pedofil iz Bugojna i dalje u bijegu
Zlostavljao djecu u Banjaluci: Pedofil iz Bugojna i dalje u bijegu

BANJALUKA - Fikret Osmančević (36), pedofil iz Bugojna koji je presudom banjalučkog Okružnog suda osuđen na 11 godina zatvora zbog polnog nasilja nad dvoje maloljetne djece od pet i tri godine, a kaznu je trebao izdržavati u zeničkom zatvoru, još nije uhapšen.

Iako je osuđen na dugogodišnju zatvorsku kaznu, banjalučko Okružno tužilaštvo nije zatražilo Osmančevićevo pritvaranje. Banjalučki Okružni sud mu je nakon presude izrekao samo mjere zabrane napuštanja boravišta, zabranu prelaska državne granice BiH i privremeno mu je oduzet pasoš.

Da se Osmančević još ne nalazi iza rešetaka zeničkog zatvora, potvrdio je i Nihad Spahić, direktor KPZ-a Zenica.

Osmančević, koji se branio sa slobode, trebao je već odavno biti na izdržavanju kazne zatvora u KPZ-u Zenica. Međutim, kako se nije javio na izdržavanje kazne, Opštinski sud u Bugojnu, nakon pisanja Avaza o ovom slučaju, 18. januara prošle godine izdao je naredbu za raspisivanje potjernice.

On je i ranije osuđivan, i to u Kaliforniji, zbog silovanja, odnosno seksualnog penetriranja stranim predmetom, nakon čega je deportovan iz Sjedinjenih Američkih Država u BiH.

Nakon povratka iz SAD-a boravio je u Banjaluci, u kući Nasihe H., gdje je ona sa suprugom, kćerkom i unucima došla na odmor. Porodica nije znala za presudu iz Kalifornije, a da je njene unuke zlostavljao Nasiha H. saznala je nakon što je Osmančević napustio njihovu kuću i otišao u Grčku. Tek tada su im djeca ispričala šta se dešavalo. Obavijestili su policiju, a Osmančević je deportiran iz Grčke.

Ukoliko posjedujete bilo kakve informacije o Osmančeviću, molimo vas da se obratite najbližoj policijskoj stanici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije