Hronika

Zloupotrebom službenog položaja omogućili dobijanje kredita

Zloupotrebom službenog položaja omogućili dobijanje kredita
Foto: N.N. | Zloupotrebom službenog položaja omogućili dobijanje kredita
Srna

DOBOJ - Policijska uprava u Doboju dostavila je Okružnom javnom tužilaštvu izvještaj protiv dva lica iz Doboja i jednog iz Dervente zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja omogućili fizičkom licu iz Petrova da protivpravno ostvari imovinsku korist od 37.800 KM.

Riječ je o Dobojlijama čiji su inicijali V.S. /56/ i S.G. /52/, te Ž.L. /45/ sa područja opštine Derventa, saopšteno je iz dobojske Policijske uprave.

Iz policije navode da V.S. kao odgovorno lice dobojske poslovnice banke iz Bijeljine i S.G. kao kreditni službenik iste banke od oktobra 2008. godine do decembra 2010. godine nisu utvrdili kreditnu sposobnost i svojstvo žiranta.

Oni su pribavili, te u kreditnu dokumentaciju uključili dokumente sa neistinitim podacima o zaposlenju i primanjima kao bitnim podacima za dobijanje kredita, te su na taj način fizičkom licu iz Petrova izdejstvovali odobrenje kredita, ističu iz policije.

Kao odgovorno lice pravnog lica sa područja opštine Derventa Ž.L. je krajem oktobra 2008. godine sačinilo, potpisalo i ovjerilo fakturu pravnog lica sa područja opštine Derventa u namjeri da navedena faktura posluži kao dokaz za dobijanje kredita.

Na taj način prijavljena lica su prekoračila granice ovlašćenja, čime je fizičko lice iz Petrova ostvarilo protivpravnu imovinsku korist od 37.800 KM.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije