Hronika

Zmaj od Šipova štrajkuje glađu

Zmaj od Šipova štrajkuje glađu
Foto: N.N. | Zmaj od Šipova štrajkuje glađu

BANJALUKA - Ilija Grahovac, poznatiji kao Zmaj od Šipova, koji se nalazi u pritvoru u Kazneno-popravnom zavodu Banjaluka na Tunjicama, štrajkuje glađu, potvrdio je njegov advokat Duško Tomić.

"Ovdje se radi o čovjeku koji, kako je tokom privođenja ušao u kombi, do ovog momenta, nije stavio kap vode u usta. On ne prihvata po nikakvu cijenu da jede niti da pije vodu, dok se sudija, koji mu sudi, ne izuzme sa njegovog predmeta", rekao je Tomić u izjavi za "Nezavisne".

Tomić je, kako ističe, napisao žalbu kojom traži hitno puštanje Grahovca iz pritvora, dok je predsjednika Osnovnog suda u Mrkonjić Gradu zamolio da sa ovog predmeta izuzme postupućeg sudiju.

"Vi znate da, kada se nekom određuje pritvor, on mora biti saslušan. A u ovom slučaju to nije učinjeno", istakao je Tomić.

On nam je ranije rekao da se Grahovcu sudi po optužbama za nanošenje lakših povreda mladiću koji je Zmaju prethodno nožem izbo kravu.

Iz Osnovnog suda u Mrkonjić Gradu za "Nezavisne" su rekli da je protiv Ilije Grahovca podignuta optužnica zbog krivičnog djela tjelesna povreda.

"Pritvor mu je određen radi obezbjeđenja njegovog prisustva glavnom pretresu i trajaće do objavljivanja presude, a najduže  30 dana, jer se nije odazvao na poziv suda na glavni pretres, niti je pronađen prilikom realizovanja naredbe za prinudno dovođenje", rekli su iz Osnovnog suda u Mrkonjić Gradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije