Hronika

Zolj: Pucali su na policajce dok su bili u autu

Zolj: Pucali su na policajce dok su bili u autu
Foto: Nedžad Uglješa | Zolj: Pucali su na policajce dok su bili u autu

SARAJEVO - Ubistvo policajca je atak na državu, rekao je Adem Zolj, premijer kantona Sarajevo.

"Ovo je gnusan čin, zato što policajci jutros nisu ni izašli iz auta, niti su upotrijebili oružje, niti su upozorili počinioci, dok je vozilo bilo u pokretu počeli su pucati na pripadnike policije. Učinit ćemo sve da se počinioci privedu i poduzimati aktivnost da se ovo više ne ponavlja. Ovo je udar na državu", rekao je Zolj.

Pres konferencija je organizovana nakon što je u ranim jutarnjim časovima na Alipašinom Polju u Sarajevu ubijen jedan policajac dok se drugom ljekati i dalje bore za život.

"Sarajevski kanton sa institucijama mora krenuti u organizovanu borbu protiv kriminala", istakao je Zolj i dodao da je očito da se kriminalci organiziraju.

"Izražavamo saučešće porodici ubijenog policajaca i nadamo se da ce uz pomoć boga i doktora biti spašen život drugog", naveo je Zolj.

Istakao je da će biti poduzete sve mjere i radnje da se sprovede akcija na svim nivoima, i sa pripadnicima policije RS.

"Očekujemo da se krene s istragom da se pronađu počinioci", rekao je Zolj i dodao da  će dan sahrane proglasiti i dan žalosti na području Kantona Sarajevo.

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Vedran Mulabdić istakao je da osuđuju ovaj gnusan čin te očekuje da počinioci budu dovedeni na pred lice pravde.

"Napad na policijskog službenika napad je na zajednicu", rekao je Mulabdić.

Zahvalio se svim policijskim i sigurnosnim agencijama BiH, jer su sve resurse stavili na raspolaganje.

Policijski komesar Mevludin Halilović rekao je da se svi mole da se njihov ranjeni kolega oporavi.

"Ovo je nastavak agresivnig ponašanja pripadnika kriminalnih grupa", rekao je Halilović. Dodao je da kriminalne grupe napadaju oružjem policiju i da se to desilo i u petom mjesecu ove godine.

"Napadnuti policajni nisu uključili ni rotaciju ni oružje izvadili. Nisu dobili mogućnost ni da se brane", dodao je Halilović.

Rekao je da je ovo nastavak napada na pripadnike policije KS. "Upozoravali smo da smo meta napada", naveo je Halilović.

Više informacija nisu željeli da iznose kako ne bi ugrozili istragu, te dodali su da će imena počionioca ovog djela objaviti čim budu uhapšeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije