Hronika

Zoran Lakić optužen za pokušaj ubistva: "Ranjenog muškarca gađao kamenjem"

Zoran Lakić optužen za pokušaj ubistva: "Ranjenog muškarca gađao kamenjem"
Foto: Arhiva | Zoran Lakić optužen za pokušaj ubistva: "Ranjenog muškarca gađao kamenjem"

BIJELJINA, ZVORNIK - Zoran Lakić (61) iz Zvornika optužen je da je u tom gradu pokušao ubiti Dragana Kajtazovića, u kojeg je, kako se navodi, pucao iz pištolja i ranio ga pa ga zatim počeo gađati i kamenjem.

U optužnici protiv Lakića, koju je podiglo Okružno javno tužilaštvo Bijeljina, a potvrdio Okružni sud u ovom gradu, navodi se da je Lakić pucao prema Kajtazoviću iz pištolja.

"Optužen je da je 22. novembra 2018. godine, oko 13 časova, na obali rijeke Drine, u blizini Mosta kralja Aleksandra I Karađorđevića, a zbog ranije poremećenih odnosa i verbalnih i fizičkih sukoba, sa sobom ponijevši pištolj, za koji nema oružni list, niti dozvolu za držanje, prišao Kajtazoviću, te u namjeri da ga ubije, uperio cijev pištolja u Kajtazovića i ispalio više hitaca prema njemu", navodi se u optužnici.

Kako se dodaje, jedan hitac je Kajtazovića pogodio u butinu, a drugi između rektuma i testisa.

"Nakon što je Kajtazović počeo da bježi nizvodno obalom rijeke, sustigao ga je, te nastavio fizički napadati, gađajući ga kamenjem i govoreći mu da će ga ubiti", navodi se u optužnici, a potvrđeno je "Nezavisnim".

Potom je, dodaje se, Lakić pobjegao, a kod Kajtazovićeva su konstatovane lakše povrede.

Podsjetimo, nakon ove pucnjave pripadnici Policijske uprave Zvornik brzo su uhapsili Lakića.

"Oko 13 časova Policijskoj stanici u Zvorniku prijavljeno je da je jedno lice, pucajući iz oružja, ranilo drugo lice u blizini Mosta kralja Aleksandra I Karađorđevića. Osumnjičeni je brzom akcijom policije pronađen i nakon dvadesetak minuta uhvaćen te je nad njim izvršena krim-obrada", rekli su tada iz zvorničke policije.

Ranjeni muškarac je nakon pucnjave hospitalizovan.

"Pacijent je primljen na Odjeljenje hirurgije zbog prostrelnih rana nanesenih vatrenim oružjem", rekli su tada zvornički ljekari.

Lakić je, osim za pokušaj ubistva, optužen i da je nosio oružje za koje nije imao oružni list, odnosno dozvolu za držanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije