Hronika

Zulić završio u pritvoru nakon monstruozne prijetnje na društvenim mrežama

Zulić završio u pritvoru nakon monstruozne prijetnje na društvenim mrežama
Foto: ilustracija | Zulić završio u pritvoru nakon monstruozne prijetnje na društvenim mrežama

BIHAĆ - Općinski sud u Bihaću uvažio je zahtjev Tužilaštva USK i odredio jednomjesečni pritvor za Ajdina Zulića (18), nakon što je u objavi na društvenim mrežama zaprijetio da će ponoviti scenario koji se dogodio u Beogradu, te ubiti učenike i radnike u Mješovitoj srednjoj školi koju je ranije pohađao.

"Mi smo tražili određivanje pritvora zbog opasnosti od ponavljanja djela i sud je prihvatio zahtjev Tužilaštva USK. U ovome slučaju govorimo o ugrožavanju opšte sigurnosti i prijetnjama po živote ljudi", kazao je kantonalni tužilac, Ivan Macura.

Podsjetimo da je Zulić, neposredno poslije masakra koji se dogodio u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu na društvenoj mreži Instagram objavio post u kojem je najavio kako će počiniti ubistvo učenika u nastavnika u pomenutoj bihaćkoj školi.

Objava se velikom brzinom proširila društvenim mrežama i izazvala uznemirenje javnosti, pa je odmah reagovalo i rukovodstvo škole te slučaj prijavilo policiji koja je Zulića potom privela.

Nešto kasnije, na mladićevom Instagram profilu pojavila se objava u kojoj se izvinio i naveo kako nije mislio ozbiljno.

Inače, zanimljivo je kako je ovaj mladić u oktobru prošle godine, također na društvenim mrežama, objavio kako je silovao jednu djevojčicu.

Obzirom  da je tada bio maloljetan, tužilac je obustavio istragu u tom slučaju. Inače, istragu o njegovoj posljednjoj objavi preuzeli su pripadnici Federalne uprave policije, obzirom da je majka mladića zaposlena kao službenica u administraciji MUP-a USK.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije