Hronika

Žureći na posao preticao kolonu i podletio pod šticar

Žureći na posao preticao kolonu i podletio pod šticar
Foto: BHTruck | Žureći na posao preticao kolonu i podletio pod šticar

VITEZ, BANOVIĆI - Dvadesetdvogodišnji Marin K. iz Novog Travnika poginuo je u saobraćajnoj nesreći kada je fordom kod Viteza udario u kamion kojim je upravljao H.Đ. (24) iz Viteza, dok je M.Z. (49) iz Banovića nastradao nakon prevrtanja traktora koji je vozio u mjestu Pribitkovići.

Stravične slike ostale su na mjestu nesreće u kojoj je u petak u ranim jutranjim satima na magistralnom putu M5 Vitez - Travnik u mjestu Krčevine poginuo 22-godišnjak jer je prednji dio njegovog forda potpuno smrskan nakon što je podletio pod kamion šticar (teretno vozilo namijenjeno za prevoz i utovar stabala) kojim je upravljao H.Đ. (24) iz Viteza.

Prema informacijama iz MUP-a SBK, u nesreći su učestvovala tri vozila -  putnički automobil ford te kamioni MAN i volvo, za čijim volanom  je bio M.Š. (43) iz Bugojna.

Navodno je mladić koji je žurio na posao preticao kolonu kada se u 5.50 desila ova stravična nesreća, ali istraga nakon uviđaja na mjestu nesreće, koji su obavili pripadnici Odjela krim-policije PU Travnik i kojim je rukovodio kantonalni tužilac, pokazaće pod kojim okolnostima se dogodila.

Koliko je bila teška nesreća, govori činjenica da su tijelo mladića iz potpuno smrskanog auta izvukli vatrogasci, a saobraćaj je na ovoj dionici potpuno obustavljen.

Dan ranije i četrdesetdevetogodišnji muškarac M.Z. iz Banovića izgubio je život nakon prevrtanja traktora kojim je upravljao.

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, nesreća se dogodila oko 16.20 u Pribitkovićima, kod Banovića. On je prevezen u Stanicu hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Banovići, gdje je dežurni ljekar konstatovao smrt.

Osim nesreća sa smrtnim ishodom, trojica mladića povrijeđena su u nezgodi koja se u četvrtak 20 minuta poslije ponoći dogodila u mjestu Kazine Bare u opštini Hadžići.

Do nezgode je došlo kada je vozač golfa A.B. (22) izgubio kontrolu nad vozilom, koje je sletjelo sa ceste i prevrnulo na krov. Tom prilikom teško je povrijeđen putnik iz vozila I.L. (22), koji je, nakon ukazivanja ljekarske pomoći, zadržan u KCUS-u na daljem liječenju. Teške povrede zadobio je i vozač A.B., dok je lakše povrijeđen A.B. (20) iz Sarajeva.

Takođe u četvrtak, dvije osobe, od kojih jedna teže, povrijeđene su kada je ford fokus u kojem su se nalazile sletio sa kolovoza i prevrnuo se na krov na lokalnom putu u Klokotnici u opštini Doboj Istok.

U nezgodi koja se dogodila oko 20.30 teško je povrijeđena saputnica M.M. (58), dok je vozač M.M. (59), koji je izgubio kontrolu nad automobilom, lakše povrijeđen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije