Hronika

Zvorničanin optužen zbog krijumčarenja migranata

Zvorničanin optužen zbog krijumčarenja migranata
Foto: Arhiva | Zvorničanin optužen zbog krijumčarenja migranata

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Nedeljka Markovića (32) iz Zvornika zbog krijumčarenja 16 ilegalnih migranata iz Srbije, među kojima je bilo sedam maloljetnika.

Markoviću se na teret stavlja da je krajem septembra prošle godine, djelujući u dogovoru i koordinaciji sa njemu poznatim licima iz Srbije, nakon što su ilegalno prokrijumčareni u BiH, na području Zvornika preuzeo 16 državljana Iraka, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Optuženi je, iako je znao da ilegalni migranti nisu legalno ušli u BiH, kao i da nemaju dokumente za boravak i putovanje u zemlji, svojim motornim vozilom organizovao njihov prevoz sa područja Zvornika prema Tuzli, ali su ga na području mjesta Pilica u kasnim noćnim časovima otkrili pripadnici Granične policije BiH.

Marković je, nakon što je otkriven, pokušao pobjeći sa mjesta događaja, ali je reakcijom policijskih službenika uhapšen.

Optuženi se tereti da je prevozio krijumčarena lica, među kojima je bilo maloljetnika, omogućivši im na taj način boravak u BiH, čime je počinio krivično djelo krijumčarenje lica krivičnog zakona BiH.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije