Nezavisni stav

A šta ćemo sad? Navijati za Konstraktu!!!

A šta ćemo sad? Navijati za Konstraktu!!!
Foto: N.N. | A šta ćemo sad? Navijati za Konstraktu!!!

Maestralno, očaravajuće i moćno su tri riječi koje samo djelimično opisuju tri minute nastupa Ane Đurić Konstrakte u drugoj polufinalnoj večeri ovogodišnjeg 66. Izbora za najbolju pjesmu Evrope.

Predstavnica Srbije se izvedbom "In Corpore Sano" u torinskoj dvorani "Palo Olimpiko" plasirala u subotnje veliko finale nakon što je oprala ruke i poručila Evropi i regionu  a šta ćemo sad? A sad ćemo navijati za Konstraktu i konačno doživjeti regionalnu katarzu duše i misli od loših namjera, zlih komentara i svega onog podlog što nas prati već decenijama na brdovitom Balkanu. Ana Đurić možda neće biti pobjednica "Evrovizije" 2022. godine, ali je definitivno šampionka stvaranja svijesti zdravog razuma među narodima našeg malog djelića planete. Umjetnica mora biti zdrava! Pa čak i ako nema knjižicu ipak je uspjela barem nakratko, ali u velikoj mjeri, da izliječi region od pakosti, zavisti, mržnje, psovki, uvreda... Konstraktin autonomni nervni sistem kao da je počeo da djeluje i širi se regionom i možda kao rijetko kada do sada u novijoj istoriji zaštitio nas je od preziranja tuđeg i drugačijeg.

Malo koja osoba, tema, nastup, tekst ili objava su u novije vrijeme prikupili toliki broj pozitivnih komentara na društvenim, socijalnim mrežama, u široj javnosti, među običnim građanima, iz svih krajeva od Vardara pa do Triglava, kao što je to uspjelo Konstrakti. Srce kuca, srce samo kuca, a Konstrakta je definitivno neko ko se može pohvaliti da je izazvala pozitivan otkucaj brojnih srca našeg regiona.

Čekajući voditelje da izgovore posljednjeg, desetog finalistu u četvrtak naveče nemirno su sjedili i navijali ne samo u Srbiji, nego i ogroman broj ljudi u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Sjevernoj Makedoniji i Crnoj Gori. I ne mora bolje, kaže u jednom dijelu svoje izvedbe Ana Đurić. Dodaje pritom da daje povjerenje, a šta nam u suštini više treba od povjerenja i uzajamne podrške. Bože zdravlja, sretno u finalu!!!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije