Nezavisni stav

Hvala, Srbijo

Hvala, Srbijo
Foto: N.N. | Hvala, Srbijo

Vrtoglava sredstva slivaju se već godinama iz Srbije prema Republici Srpskoj, što i te kako znači ljudima s ove strane Drine.

Sanacija ili izgradnja škola, vrtića, puteva, mostova, te ulaganje u brojne ostale infrastrukturne projekte, predstavljaju preduslov za bolji život stanovništva opština i gradova u RS.

Da se sa dosadašnjim ulaganjima u Srpsku neće stati, potvrdio je u četvrtak u Banjaluci Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije.

Odluka je pala - milionska pomoć otići će u četiri lokalne zajednice, odnosno u Kostajnicu, Kozarsku Dubicu te Nevesinje u Republici Srpskoj, kao i u Drvar u Federaciji BiH.

U tim opštinama, očekivano, objeručke su prihvatili pomoć iz Srbije te su zahvalili zvaničnom Beogradu, a već imaju i planove kada su u pitanju projekti na koje će novac utrošiti.

Recimo, Kozarska Dubica i Kostajnica su imale ogromnu štetu tokom decembarskog zemljotresa s epicentrom u Petrinji, tako da će novac iz Srbije biti utrošen za sanaciju objekata.

U Nevesinju, između ostalog, planiraju rekonstrukciju objekta u centru grada u kojem su smještene Muzička škola, Narodna biblioteka, Gradska galerija...

Treba, svakako, naglasiti da donacije iz Srbije nisu usmjerene samo prema Srbima u BiH. U svim ovim opštinama, koje su obuhvaćene posljednjim paketom pomoći, žive i drugi narodi.

Osim toga, Srbija je svoj odnos prema svima nama pokazala i više puta ranije, uključujući i nedavni primjer, kada je BiH bila u bezizlaznoj situaciji, u nedostatku vakcina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije