Nezavisni stav

Ko je bacao kamenje na Vučića?

Ko je bacao kamenje na Vučića?
Foto: Ilustracija | Ko je bacao kamenje na Vučića?

Najblaže rečeno, skandalozno je to što još nije rasvijetljen brutalni napad na tadašnjeg premijera, a aktuelnog predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je prije šest godina kamenovan u Potočarima, kod Srebrenice.

U svakoj iole ozbiljnoj zemlji, tužiocima bi ovakav predmet bio na vrhu prioriteta, što zbog ugleda njegove profesije, što zbog međunarodnog imidža države u kojoj rade i zarađuje platu.

Tog 11. jula 2015. godine, na komemoraciji podom 20. godišnjice zločina u Srebrenici, Vučić je zasut kamenicama, bocama sa vodom, te drugim predmetima, a taj događaj su prenijeli svi regionalni, pa i brojni svjetski mediji, što samo po sebi govori o razmjeri ovog skandala.

Nije se to dogodilo usred noći, bez svjedoka, već po danu, pred brojnim očevicima i objektivima fotoaparata i kamera.

(Ne)ozbiljnost Tužilaštva BiH, u kojem je ovaj predmet otvoren, najbolje pokazuje činjenica da na upit o istrazi ignorišu novinare, što dovoljno govori i o tome koliko cijene građane koji ih plaćaju.

Ne želim da ulazim u politiku, koja je, istina, ušla u svaku poru našeg društva, pa vjerovatno i ovdje, s obzirom na to da istraga, mnogi će reći, tapka u mjestu.

Cilj mi je da ukažem na to da se mora rasvijetilti podmukao napad na državnika, u ovom slučaju susjedne zemlje, koja je bh. građanima, kada im je bilo najteže, dostavila besplatne vakcine.

U najmanju ruku, nečasno je ovaj predmet ostavljati u ladici da godinama sakuplja prašinu, pogotovo jer struka kaže da tužioci nemaju težak posao dokazivanja, jer se sve dešavalo pred velikim brojem ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije