Nezavisni stav

Licemjerje u doba korone

Licemjerje u doba korone
Foto: N.N. | Licemjerje u doba korone

Dozvolili su zborovanja, muzičke festivale, masovne stranačke mitinge, punjenje noćnih klubova... Ali, građani su krivi što su se okupljali na dozvoljenim skupovima.

Dok su trajale zabrane, učestvovali su u takozvanim korona dernecima, dok su inspekcija i policija kažnjavale "obični" narod, u slučajevima kada se koji gost našao za kafanskim stolom nakon isteka dozvoljenog radnog vremena.

Okruženi masom ljudi, bez maski preko lica, davali su izjave pred televizijskim kamerama, a onda stanovništvo molili da se ponaša odgovorno. Nije li to školski primjer licemjerja?

Pričaju nam da je slično stanje u cijeloj Evropi, oni koji izbjegavaju poređenje sa Njemačkom ili Austrijom u drugim parametrima, kao što je, recimo, kvalitet zdravstvene zaštite, izgled bolnica, visina plata, penzija i slično.

Od samog početka pandemije pravljene su kardinalne greške. Struka je dozvolila da joj se politika umiješa u posao.  Ljekar, koji se namučio na putu do diplome, dopustio je da dirigentsku palicu u ova krizna vremena drži političar, koji ne mora imati završenu ni osnovnu školu.

Zato danas u BiH ponovo imamo vrtoglav porast broja zaraženih. Zato su građani prestali da vjeruju bilo kome. Zato nam propadaju i vakcine. Zato će nam, po svemu sudeći, za koju sedmicu iznova stizati vrtoglave cifre o oboljelima.

Krajnje je vrijeme da zdravstveni sektor kaže: "Dosta je, mi smo se školovali za ovakve situacije, od danas mi odlučujemo."

Kucnuo je zadnji čas da se stvari nazovu pravim imenom. Narodu je svega dosta. Strpljenje je na izmaku. Ova borba zahtijeva ozbiljan pristup. Neozbiljan, kakav smo, manje-više, imali sve ovo vrijeme, doveo nas je u haotično stanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije