Nezavisni stav

OBA otuđeni centar moći

OBA otuđeni centar moći
Foto: N.N. | OBA otuđeni centar moći

Obavještajno-bezbjednosna agencija (OBA) BiH otuđeni je centar moći, koji ne polaže račune nikome.

OBA je država u državi, kojom trenutno upravlja grupa ljudi okupljenih oko SDA i koja ne polaže račune nikome. 

Institucionalna kontrola nad ovom agencijom ne postoji niti njeno rukovodstvo na čelu s Osmanom Mehmedagićem Osmicom zarezuje te institucije za bilo šta. 

Da je tako, govori i činjenica da Osmicu ne zanimaju mjere zabrane koje mu je odredio Sud BiH, a koje kažu da ne smije komunicirati i približavati se na udaljenost manju od 50 metara s osobom koja je navedena kao svjedok u predmetu koji protiv njega vodi Tužilaštvo BiH. 

Osmica ne samo da je komunicirao, nego je, po saznanjima tog istog Tužilaštva, u Antaliji ljetovao s tom osobom, odnosno Asimom Sarajlićem, funkcionerom SDA, stranke koja OBA neprikosnoveno vlada već godinama i koja je od te agencije, kako neko reče, napravila "najorganizovaniju kriminalnu grupu u državi". 

Obavještajno-bezbjednosna agencija kao faktor stabilnosti u svakoj normalnoj državi, u BiH je postala faktor nestabilnosti i sve što radi jeste u funkciji politike, a da je tako govore i afere koje se s vremena na vrijeme pokrenu, a koje se isključivo odnose na neposlušne funkcionere u BiH koje treba skloniti s pozicije, jer ne sprovode politiku koju je zacrtala SDA. 

Sad kad je Tužilaštvo BiH, koje je takođe otuđeni centar moći pod kontrolom nekih drugih politika, "udarilo" na Mehmedagića i OBA, može se očekivati udar na samo Tužilaštvo i rat ove dvije institucije, u kojem je će po svemu sudeći pobijediti SDA jer, ipak, ta stranka ima jače veze u podzemlju, onom mračnom, obavještajnom, koje ovom zemljom vlada već decenijama i kojem u ovom trenutku ne može niko ništa.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije