Nezavisni stav

Oduzimanje vozila bahatim vozačima

Oduzimanje vozila bahatim vozačima
Foto: N.N. | Oduzimanje vozila bahatim vozačima

Jedan vozač je u martu ove godine zaustavljen na području Policijske uprave Istočno Sarajevo, a potom je utvrđeno da je u registru novčanih kazni i prekršajnoj evidenciji imao dug od čak 257.160 KM.

Dakle, čovjek je nanizao toliko prekršaja da bi se za njihovu vrijednost mogla kupiti dva, pa i tri stana u gradskom jezgru.

Ne postoje argumenti koji bi nekog takvog mogli da odbrane. Dok, dakle, imamo takve, bahate vozače, razuman čovjek se brine kada ga kazne za nevezivanje pojasa ili korištenje telefona i čim dobije prekršajni nalog, razmišlja kako da kaznu plati i sa sebe skine taj teret i brigu.

Ako bilo ko od nas plaća svoje greške, zašto bi neko mogao da se svima nama ruga? I potpuno je legitimno pitanje - da li je za sve nas opasan neko ko je za volanom napravio 257.000 maraka kazni? Možemo samo da pretpostavimo šta je taj čovjek radio u saobraćaju.

U 2020. godini policajci u Srpskoj su od višestrukih povratnika u najtežim prekršajima za volanom privremeno oduzeli 90 vozila, a za prvih šest mjeseci 2021. godine 193 vozila. Dakle, za pola godina ove oduzeto je duplo više automobila nego za cijelu prošlu godinu.

Iz MUP-a naglašavaju da njihovi pripadnici ne oduzimaju vozila od vozača zbog neplaćenog duga, već isključivo od višestrukih povratnika koji čine najteže prekršaje iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

A to što neko ima ogroman dug za kazne, odličan je pokazatelj o kakvom se vozaču radi. Jedan inženjer saobraćaja ima običaj reći da auto može biti opasan koliko i mitraljez. U pravu je čovjek. I vozilo, ako ga svako koristi, sije smrt.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije