Nezavisni stav

Olajavanje političkog protivnika

Posebna sjednica Narodne skupštine RS koju najavljuje SNSD, iako još nije ni sazvana, miriše na cirkus i politički rialiti u kojem starlete i starletani neće dati odgovor ni na jedno pitanje.

Već sada se može vidjeti kako će se voditi rasprava, kako će opozicija napuštati sjednicu kad god riječ dobije premijer RS i kako će i jedni i drugi u želji da izgledaju što uvjerljivije ispasti smiješni. Na optužbe o veleizdaji, opozicija će se braniti pričom o kriminalu, aferama, korupciji i papcima, istovremeno napominjući sve nadležnosti koje su prenesene na nivo BiH u vrijeme vladavine onih koji ih sada kritikuju.

Biće tu riječi i o vremenu od prije petnaestak godina, o vladavini SDS-a prije desetak godina i o svemu pomalo, a u suštini ni o čemu, jer takva bespotrebna jalova politička rasprava poslužiće samo za zbunjivanje ionako sluđenog naroda.

Ako ćemo realno, nadležnosti su prenosili i jedni i drugi, RS su pljačkali i jedni i drugi, afere se vežu i za jedne i za druge, tako da će posebna rasprava u NSRS o djelovanju predstavnika RS u institucijama BiH poslužiti samo za olajavanje političkog protivnika i priču o tome ko je veći patriota i manji kriminalac.

Meni je sasvim jasno da je politička strategija SNSD-a da opoziciju u RS, a vlast na nivou BiH koja dolazi iz RS, prikaže izdajnicima i unitaristima, kao što je strategija opozicije u RS da vlast u RS prikaže kriminalcima, ali za to nije potrebna posebna sjednica NSRS koja će još više podijeliti narod i koja će izazvati zadovoljstvo u ostatku BiH.

Umjesto da posebne sjednice NSRS sazivaju o ekonomskom sunovratu, kolapsu privrede, gladnima i nezaposlenima i o tome kako privući investitore i zaposliti ljude, vlast, ali i opozicija besmislenim, bespotrebnim i jalovim pričama dokazuju da nisu dorasli zadatku i vremenu u kojem se nalazimo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije