Nezavisni stav

Svjetsko otvaranje Svjetskog prvenstva

Svjetsko otvaranje Svjetskog prvenstva
Foto: N.N. | Svjetsko otvaranje Svjetskog prvenstva

Ceremonija otvaranja Svjetskog prvenstva u raftingu, koja je održana u četvrtak veče u Banjaluci, bila je istinski sportsko-scensko-muzički spektakl.

Organizator ovog takmičenja Rafting klub Kanjon imao je pred sobom ogroman zadatak i, kao 2009. godine, kada je prvi put bio domaćin planetarne smotre, i ovaj put ga je uradio za čistu desetku.

Dva simbola Banjaluke, tvrđava Kastel i rijeka Vrbas, savršeno su se uklopili u čarobnu banjalučku noć, a svako ko je to veče bio na obalama zelene rijeke ili sve pratio putem TV ekrana mogao je da osjeti koliko su truda, želje i ljubavi uložili organizatori da manifestacija poprimi ovakav oblik.

Vrbasom i Tarom vjerovatno nikada neće proteći dovoljno vode da rafting postane približno popularan sport kao fudbal, košarka ili rukomet, ali tih nešto više od 90 minuta, koliko je trajalo otvaranje, zaista je bilo na svjetskom nivou.

Moglo se to pročitati na licima posmatrača, a još više na ogromnim osmijesima učesnika iz 22 zemlje, koji će, kada se sve ovo završi, iz Banjaluke i Foče, Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, otići s najpozitivnijim mogućim utiskom.

Oko 350 takmičara iz 22 zemlje i ko zna još koliko inostranih gostiju će zahvaljujući ovom šampionatu imati priliku da uživaju u ljepotama Vrbasa i Tare, ali i gostoprimstvu ljudi s ovih prostora.

Među njima ima i onih koji su ovdje bili prije 13 godina. Te 2009. su došli sa zebnjom očekujući ko zna šta, ali su se po sopstvenom priznanju proveli kao nikad dotada. Nije teško zamisliti kako će im biti ovaj ili neki naredni put.

Polako, ali sigurno rafting na ovim prostorima krči sebi važno mjesto na sportsko-turističkoj razglednici i to radi na najbolji mogući način.

Zbog svega toga cijela ekipa Rafting kluba Kanjon zaslužuje sve čestitke, ali i svaku moguću podršku. Oduševljavaju kvalitetom takmičenja koje organizuju, ali još više energijom, predanošću i ljubavi ka ovom sportu i zaštiti rijeka i prirodnih bogatstava u našoj zemlji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije