Obrazovanje

Akreditacija javnih univerziteta u RS: Halilović van snage stavio pogrešno rješenje?

Akreditacija javnih univerziteta u RS: Halilović van snage stavio pogrešno rješenje?
Foto: N.N. | Akreditacija javnih univerziteta u RS: Halilović van snage stavio pogrešno rješenje?
Uroš Vukić

BANJALUKA - Enver Halilović, direktor Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta BiH, izdao je rješenje kojim se stavlja van snage rješenje o preporuci akreditacije dva javna univerziteta u Republici Srpskoj, a koje je još krajem marta donio njegov zamjenik Slobodan Stanić.

"On je 10. jula izdao rješenje kojim je poništio rješenje iz marta, i što je najgore poništio je svoje rješenje od 28. marta, a ne ono koje sam ja izdao 27. marta, i sam sebi je napravio problem jer je stavio van snage samo ona rješenja koja se odnose na univerzitete u RS, a ne i ono koje se odnosi na Univerzitet u Zenici", rekao je "Nezavisnim" Stanić. Naglašava da je Halilović stavio van snage rješenje zbog Upravne inspekcije, za koju se nada da će doći u Agenciju i utvrditi sve nepravilnosti koje je uradio Halilović.

"Ja sam mimo direktora Upravnoj inspekciji poslao svoje viđenje stvari i sve obrazložio. Nadam se da će oni doći u Agenciju i utvrditi sve nezakonitosti, jer iz Agencije su otišla potpuno dva različita mišljenja", rekao je Stanić, dodajući da je obavijestio Halilovića da je i on inspekciji poslao svoje viđenje problema.

Podsjećanja radi, Halilović je, kako kažu u Republici Srpskoj, mimo svih pravila i zakona odbio da u registar upiše dva javna univerziteta u Republici Srpskoj - u Banjaluci i Istočnom Sarajevu, a zbog čega je upućena prijava Upravnoj inspekciji Ministarstva pravde BiH, koja će na kraju i provjeriti da li je sve bilo u skladu sa zakonom. Pored toga, Upravna inspekcija provjeriće da li Halilović 21. jula puni 40 godina staža osiguranja, zbog čega stiče uslove za penzionisanje.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije