Obrazovanje

Ambasada SAD opremila multimedijalnu biblioteku

Ambasada SAD opremila multimedijalnu biblioteku
Foto: Jelena Đurđević | Ambasada SAD opremila multimedijalnu biblioteku

BANJALUKA - Kancelarija Ambasade SAD Banjaluka donirala je kancelarijsku opremu Ugostiteljsko-trgovinsko-turističkoj školi.

Brojne stolice, stolove, veliki televizor, računar, kamere i fotoaparate, koji su nekada bili dio prostora starog Američkog kutka, sada će koristiti učenici ove srednje škole.

Lija Tiz, direktor Odjela za odnose sa javnošću u Ambasadi SAD u BiH, rekla je da su odabrali upravo ovu školu jer je stari Američki kutak bio u naselju Obilićevo, a ova škola im je uvijek bila dobar komšija i saradnik.

"Htjeli smo da zahvalimo ovoj školi na pomoći i saradnji i znamo da će profesori i učenici našu opremu iskoristiti na najbolji način", rekla je Tizova.

Boris Spasojević, direktor Ugostiteljsko-trgovinsko-turističke škole, rekao je da su učenici često posjećivali Američki kutak, te da će im ova oprema dobro doći.

"Dio opreme, televizor, računar, stolove i stolice, već smo postavili u multimedijalnu biblioteku koju će vjerovatno najviše koristiti učenici turističkog smjera", rekao je Spasojević.

Natalija Trivić, ministar prosvjete i kulture RS, kazala je da resorno ministarstvo podržava svaku donaciju školama.

"Ovdje se izučavaju zanimanja koja su vezana za turizam i ova oprema će im dobro doći. Turizam je način promocije našeg grada i RS", rekla je Trivićeva.

Istakla je da je nadležno ministarstvo u saradnji sa Ambasadom SAD u toku realizacije programa po principu stem kabineta, gdje će škole na svrsishodan način izvoditi nastavu.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije