Obrazovanje

Američki univerzitet u BiH stavio na raspolaganje sistem učenja na daljinu

Američki univerzitet u BiH stavio na raspolaganje sistem učenja na daljinu
Foto: N.N. | Američki univerzitet u BiH stavio na raspolaganje sistem učenja na daljinu
Fena

SARAJEVO - Zbog novonastale situacije u vezi sa pandemijom virusa korona zbog koje je, između ostalog, obustavljena nastava na području BiH, Američki univerzitet u BiH odlučio je dati svoj doprinos i besplatno ponuditi jedan od najboljih sistema za učenje na daljinu sa svim serverima, svojim data centrima u BiH i SAD, opremom te besplatnim treningom svim osnovnim, srednjim školama, fakultetima i univerzitetima na području BiH i regije koji nemaju tehničke uslove za to.

Kako je saopšteno iz ove obrazovne ustanove, Američki univerzitet u BiH, već dvanaest godina razvija Univerzitetski Informacioni Sistem koji je unikatan i najkvalitetniji obrazovni sistem učenja na daljinu ili "online learning". 

Kao društveno-odgovorna obrazovna ustanova, donio je ovu odluku kako bi dao svoj doprinos ublažavanju posljedica koje je pandemija izazvala na području BiH, a kako naši učenici, koji su budućnost države BiH, ne bi ispaštali.

"Na raspolaganje stavljamo svoj sistem LMS u okviru kojeg nastavno osoblje putem online servisa može realizovati svoje časove, a učenici iz udobnosti i sigurnosti svojih domova mogu pratiti kvalitetna predavanja i ne zaostajati u obrazovanju. Profesori, studenti i alumni Američkog univerziteta u Bosni i Hercegovini takođe stoje na raspolaganju da pomognu svim potrebnim školama da omoguće školovanje svojim učenicima i studentima", navedeno je u saopšenju.

Američki univerzitet u Bosni i Hercegovini će svoj sistem takođe omogućiti besplatno internacionalnim školama u Italiji, Njemačkoj, Španiji, Srbiji, Hrvatskoj, te u kontaktu sa diplomatskom mrežom i Ministarstvom vanjskih poslova Bosne i Hercegovine kontaktirati i pomoći drugim školama u svijetu.

 "Pozivamo sva Ministarstva obrazovanja, direktore škola, dekane fakulteta da za više informacija kontaktiraju AUBiH putem e-maila [email protected] ili na broj telefona 080 020 137. Takođe im stojimo na raspolaganju organizovanja predavanja zajedno sa njihovim profesorima", saopšteno je iz Američkog univerziteta u BiH. 

AMERIČKI UNIVERZITET (FENA) D.J.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije