Obrazovanje

Banjalučki Ekonomski fakultet uvodi praksu na drugoj i trećoj godini studija

Banjalučki Ekonomski fakultet uvodi praksu na drugoj i trećoj godini studija
Foto: N.N. | Banjalučki Ekonomski fakultet uvodi praksu na drugoj i trećoj godini studija

BANJALUKA - Dekan Ekonomskog fakulteta Stanko Stanić najavio je da će se i u ovoj godini nastaviti sa promjenama u nastavnom planu koji se ogledaju kroz uvođenje prakse u trećoj godini studija, a od naredne akademske godine u drugoj godini studija.

"Vjerujemo da ćemo ovim načinom postići to da studenti koji diplomiraju biti spremniji nego ranije generacije, da već od svojih prvih radnih dana budu osposobljeni za rješavanje konkretnih poslovnih zadataka", rekao je Stanić novinarima povodom obilježavanja 44 godine rada i razvoja Ekonomskog fakulteta.

On kaže da je Ekonomski fakultet najbolji i jedan od najstarijih u okviru banjalučkog Univerziteta.

Rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin izjavio je danas da Ekonomski fakultet, kao i Univerzitet, očekuju brojni izazovi pri unapređenju nastavnog procesa, među kojima su obezbjeđivanje kvaliteta i kontrole kvaliteta nastavnog procesa na svim ciklusima studija, kao i razvoj preduzetniče kulture i pouzdanog partnerstva sa privrednom.

"Očekuju nas izazovi i na povećanju naučne produktivnosti, većem broju objavljenih naučnih radova u međunarodnim časopisima, više naučnoistraživačkih i razvojnih projekata koji se finansiraju iz međunarodnih fondova, te razmjena studenata i osoblja", rekao je Gajanin.

On je istakao da će Univerzitet pronalaziti načine da podrži ove aktivnosti direktno kroz obezbjeđenje finansijske podrške istraživačima i istraživačkim timovima.

Povodom 44 godine rada Ekonomskog fakulteta promovisano je 148 diplomiranih ekonomista, dva diplomirana menadžera turizma, šest magistara ekonomskih nauka, pet magistara ekonomije, šest mastera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije