Obrazovanje

Besplatan test: Otkrijte idealnu oblast za vaše obrazovanje

Besplatan test: Otkrijte idealnu oblast za vaše obrazovanje
Foto: Ilustracija | Besplatan test: Otkrijte idealnu oblast za vaše obrazovanje

Ono što me zanima ne donosi novac. Koliko puta ste ovo pomislili?

Istina je da će vam interesovanja, želje i vještine koje već posjedujete u značajnoj mjeri pomoći prilikom odabira karijere. Međutim, potrebno je da istovremeno sagledate širu sliku, i razmislite koje oblasti vam nude najveću perspektivu.

Jedno je sigurno. Izbor zanimanja od koga će u budućnosti direktno zavisiti kvalitet vašeg života jedna je od najvažnijih odluka s kojom ćete se sresti.

Zato, pri njenom donošenju ne treba rizikovati.

Uradite besplatan ITEP test za samo par minuta i saznajte koje obrazovanje je za vas idealno prema vašim interesovanjima i potrebama.

Besplatno saznajte vašu idealnu profesionalnu orjentaciju

Ukoliko imate dilemu i niste sigurni koje obrazovanje je najbolje za vas, kratak test koji možete besplatno uraditi ovdje otkloniće vam sve nedoumice. Odgovorite na 11 pitanja koji se tiču vaših interesovanja, i pogleda na budućnost, a kao rezultat u roku od 24 sata dobićete stručnu procjenu koja vam otkriva put ka uspješnoj karijeri.

Detaljna analiza vaših odgovora pomoćiće vam da saznate oblast u kojoj bi trebali da se školujete kako bi najjednostavnije došli do zacrtanih ciljeva. Studije koje odgovaraju vašim interesovanjima uštedjeće vam vrijeme, i omogućiti da ostvarite najviše rezultate i postanete visokoobrazovani stručnjak.

Gdje imate najveće šanse za uspjeh?

S obzirom da se na posao u zemljama regiona čeka i po par godina, prilikom donošenja odluke o izboru zanimanja potrebno je izvršiti analizu tržišta. Nije tajna da se do posla već nekoliko godina u nazad najbrže dolazi u oblasti informacionih tehnologija. Programeri, softverski inženjeri, i ostali IT-jevci ne samo da ne čekaju na posao, već spadaju i među najplaćenije visokoobrazovane stručnjake. 

Sa druge strane vrata mnogih kompanija otvoriće vam i znanja iz oblasti ekonomije. Vještine potrebne za vođenje finansija, menadžment, istraživanje i analizu ekonomije, omogućiće vam priliku da pronađete posao u kompanijama različitih veličina i vrsta djelatnosti.

Kako se postaje odlično plaćen stručnjak?

Da biste uopšte došli u priliku da radite na plaćenim pozicijama potrebno je da posjedujete tražene vještine, kao i diplomu koja će predstavljati potvrdu vaše stručnosti. Praktična znanja koja usvojite tokom studija odrediće vašu poziciju u odnosu na konkurenciju.

Upravo zbog toga obrazovanje predstavlja prvi i najvažniji korak ka radnom mjestu o kojom maštate. Studiranjem po najsavremenijim programima obezbjediće vam tehnike koje ćete u praksi moći da primjenite već tokom školovanja. Ali da biste krenuli na put, pre svega uradite test sa početka teksta i saznajte koje je obrazovanje je za vas idealno prema vašim interesovanjima i potrebama. Kad napravite ovaj prvi, svaki sledeći korak će doći lako.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije