Obrazovanje

Besplatne instrukcije za osnovce i srednjoškolce

Besplatne instrukcije za osnovce i srednjoškolce
Foto: Ustupljena fotografija | Besplatne instrukcije za osnovce i srednjoškolce

BANJALUKA - Devedeset učenika osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada učestvovalo je u besplatnoj instruktivnoj nastavi koja je realizovana u Domu omladine, u trajanju od tri mjeseca.

Časove su održavali zainteresovani studenti, stipendisti grada, kao i Slavica Štrkić, nastavnica matematike.

"Ukupno 15 predavača posvetilo je sate radeći i vježbajući sa učenicima. Svi oni su iskazali želju da pomognu onima kojima je pomoć potrebna i odgovorno, vrijedno i marljivo održavali časove", izjavila je Sonja Milinčić, PR menadžer i koordinator aktivnosti Instituta za razvoj mladih i zajednice "Perpetuum mobile" u Domu omladine.

Prema njenim riječima, otprilike 80 odsto zainteresovanih učenika pristupilo je nastavi iz engleskog jezika i matematike, a ostalih 20 odsto pohađalo je časove srpskog jezika, njemačkog jezika, knjigovodstva i fizike.

"Mi smo preponosni na sve naše aktivnosti, a posebno na instruktivnu nastavu, jer je izazvala veliko interesovanje i pomogla mnogim učenicima da poboljšaju ocjene. Oni su izrazili želju da se ponovo obrate za besplatan rad i vježbanje sa instruktorima u Domu omladine", rekla je Milinčićeva.

Ona je istakla da su u Institutu posebno ponosni na povratne informacije od strane roditelja, koji su oduševljeni ovom aktivnošću. "Naglasili su nam da su njihova djeca napredovala, da im je instruktivna nastava pomogla prilikom socijalizacije i savladavanja gradiva, da su posebno oduševljeni radom i pristupom instruktora", istakla je Milinčićeva.

Organizatori su rekli da su svi koji su održavali časove to radili na volonterskoj osnovi, bez ikakve naknade.

Ova aktivnost podržana je i od strane grada Banjaluka, zahvaljujući čemu je realizovana u Domu omladine.

"U Domu se ranije osjetio nedostatak programskih sadržaja, a sada ih je sve više, s ciljem da se mladima omogući kvalitetan, koristan i raznovrstan sadržaj", objasnila je Milinčićeva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije