Obrazovanje

Pratite nas na Google news

Besplatni udžbenici za srebreničke učenike iz siromašnih porodica

Besplatni udžbenici za srebreničke učenike iz siromašnih porodica
Foto: Ilustracija | Besplatni udžbenici za srebreničke učenike iz siromašnih porodica
Srna

SREBRENICA - Opština Srebrenica obezbijediće za predstojeću školsku godinu besplatne udžbenike za učenike iz socijalno ugroženih porodica, rekao je Srni načelnik opštinskog Odjeljenja za društvene djelatnosti i javne servise Bego Bektić.

Zainteresovanim porodicama iz ove kategorije upućen je poziv da prikupe određenu dokumentaciju kojom potvrđuju materijalni status i da podnesu zahtjeve za nabavku udžbenika njihovoj djeci o trošku opštine.

Prema Bektićevim riječima, izvjestan broj učenika dobiće udžbenike koje su đaci koristili prethodnih godina, a nedostajući broj udžbenika i novih izdanja opština će kupiti i dodijeliti na korištenje u predstojećoj školskoj godini.

Učenici koji dobiju ove udžbenike dužni su da ih vrate na kraju školske godine, da bi ih mogle koristiti i naredne generacije.

Bektić kaže da je prošle godine opština obezbijedila udžbenike za 100 osnovaca i srednjoškolaca iz ove lokalne zajednice i da je za tu namjenu utrošeno 10.000 KM.

Visina sredstava koja će ove godine biti izdvojena za tu namjenu biće poznata, kako je rekao, nakon što se utvrdi tačan broj potrebnih udžbenika.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije