Obrazovanje

Bihaćka Gimnazija proslavila 104 godine rada

BIHAĆ - Bihaćka gimnazija danas je prigodnom svečanošću obilježila 104 godine uspješnog rada.

Ova najstarija obrazovna institucija na području Bihaća i Unsko-sanskog kantona (USK) odškolovala je stotine generacija učenika, od kojih je značajan broj izrastao u poznate i priznate članove društvene zajednice naše zemlje.

Jasmina Midžić, v.d. direktora Gimnazije, osvrnula se na urađeno, s posebnim naglaskom na uspjehe koje su ostvarili učenici ove škole na gradskom i kantonalnom takmičenju u sportu i prirodnim naukama.

"Vaše znanje naša je motivacija i učinićemo, kao nastavnici i profesori, sve da postanete uvaženi članovi naše zajednice i da svoje znanje širite dalje. Naša škola spoj je iskustva i mladosti i uvjerena sam da ćemo i dalje biti najbolja i najveća srednjoškolska ustanova u našem kantonu", kazala je Midžićeva.

Podršku obilježavanju ove značajne godišnjice dala je i gradska uprava Bihaća. Gradonačelnik Emdžad Galijašević kazao je da je ulaganje u obrazovanje najbolja investicija u svakom društvu, pa i u Bosni i Hercegovini.

"I sam sam pohađao Gimnaziju u Bihaću i stekao znanje koje mi je itekako pomoglo u životu i poslu koji danas obavljam kao gradonačelnik Bihaća. Svaka vlast mora učiniti sve da depolitizuje obrazovanje i izbaci politiku iz zbornica i učionica. Kada to uradi, onda možemo očekivati još bolji obrazovni sistem", istakao je Galijašević.

Na današnjoj svečanosti uručene su zahvalnice mentorima, učenicima i ekipama Gimnazije, koji su osvojili prva mjesta na gradskom i kantonalnim takmičenjima u odbojci, košarci i stonom tenisu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije