Obrazovanje

Biseri francuskih maturanata

Biseri francuskih maturanata
Biseri francuskih maturanata

PARIZ - U Francuskoj su učenici završnih razreda srednjih škola polagali maturu, a kao i svake godine profesori koji su pregledali testove zabilježili su nekoliko prvoklasnih "bisera" koji su osvanuli i u štampi.

Tako je na testu iz filozofije neko napisao: "Trebalo bi ovdje da navedem neki citat, ali pošto sam spremio samo dva za cijeli sastav, iskoristiću ga kasnije u tekstu".

Drugi učenik je, pak, naveo da se "nekada služimo jezikom kao alatkom kako bismo ostvarili neki cilj: ovdje očajnički pokušavam da ga iskoristim kako bih vam dokazao da zaslužujem dobru ocjenu".

Jedan učenik je na testu iz istorije ustvrdio da su "Egipćani pretvarali svoje mrtve u zombije", a drugi na testu iz geografije da je "Južnu Afriku osnovao 1815. Nelson Mendela".

"Glavni izazov u očuvanju životne sredine predstavlja poštovanje životinja, a posebno mrmota, nježnih životinjica, ali veoma zabavnih", istako je jedan maturant.

"Najveći megapolis na svijetu je Pariz, koji se nalazi u centru Francuske i sve kontroliše", "biser" je drugog srednjoškolca.

I na testu iz fizike je bilo nekoliko "zapaženih" rečenica poput: "Seizmički talasi se ne pomjeraju ponedjeljkom" ili "Primjer Titanika služi kao dokaz agresivnosti santi leda".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije