Obrazovanje

Budimir-Gnjatić: Zajednički interes za unapređenje položaja zaposlenih

Budimir-Gnjatić: Zajednički interes za unapređenje položaja zaposlenih
Foto: Srna | Budimir-Gnjatić: Zajednički interes za unapređenje položaja zaposlenih

BANJALUKA - Na sastanku ministra za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Željka Budimira sa predsjednikom Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Draganom Gnjatićem izraženo je obostrano zadovoljstvo zbog partnerskog odnosa i međusobnog razumijevanja i naglašen zajednički interes za unapređenje položaja zaposlenih u ovoj oblasti.

Sastanak je organizovan na zahtjev Sindikata za početak pregovora o ujednačavanju platnih koeficijenata zaposlenih u visokom obrazovanju i studentskom standardu sa platama zaposlenih u drugim oblastima javne uprave Republike Srpske, saopšteno je iz resornog ministarstva.

U saopštenju je navedeno da je resorno ministarstvo izvršilo detaljnu analizu plata zaposlenih u visokom obrazovanju i studentskom standardu sa visokom stručnom spremom i prezentovalo te podatke predstavnicima Sindikata.

"U skladu sa rezultatima analize i u dogovoru sa Sindikatom, moguće je razmatrati različite modalitete s ciljem realizacije memoranduma o zajedničkim mjerama", navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije