Obrazovanje

Budući pravnici u trci za najboljeg oratora

Budući pravnici u trci za najboljeg oratora
Foto: N.N. | Budući pravnici u trci za najboljeg oratora

BANJALUKA – Petnaesto takmičenje u besjedništvu studenata Pravnog fakulteta biće održano sutra u amfiteatru ovog fakulteta u Banjaluci od 18 časova u organizaciji Centra za retoriku i govorništvo "Institutio oratoria".

Ovaj Centar svake godine povodom Vidovdana organizuje takmičenje u besjedništvu, a ove godine će se predstaviti dvanaest studenata koji će se takmičiti u tri kategorije, slobodna tema, zadata tema i improvizacija.

"U kategoriji zadatih tema studenti govore o jednoj od četiri ponuđene teme, a ovogdišnje teme su 'U kolo kad hoćeš, iz kola te puste', 'Često se događa da se korisno bori sa pravednim', 'Zakoni su paučina kroz koju prolaze velike muhe, a u koju se hvataju male', te 'Biti kriv za nešto veliko, to možda jeste privilegija, to ne može svako...'", rekli su organizatori.

Takmičare će ocijenjivati stručni žiri, u čijem sastavu svake godine budu istaknute ličnosti iz akademske zajednice, pravosuđa i umjetnosti. Organizatori su pozvali sve ljubitelje lijepe riječi da prisustvuju ovom takmičenju i pruže podršku studentima, te istakli da će publika kao žiri sudjelovati u dodjeli nagrade publike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije