Obrazovanje

Pratite nas na Google news

Četiri aplikacije koje će vam pomoći da isplanirate i organizujete svoje ciljeve

Četiri aplikacije koje će vam pomoći da isplanirate i organizujete svoje ciljeve
Foto: Ilustracija | Četiri aplikacije koje će vam pomoći da isplanirate i organizujete svoje ciljeve
PR

Šta god da planirate u životu i šta god želite da postignete, prvi korak koji morate napraviti jeste postavljanje cilja.

Samo tako ćete znati u kom smjeru se krećete, koliko ste napredovali, koliko vam je ostalo do kraja puta i da li je strategija koju ste osmislili dobra. Ovo se odnosi kako na lične, tako i na poslovne poteze.

Zato ćemo vam danas predstaviti najbolje aplikacije za postavljanje i praćenje ciljeva.

Habitica

Nije jednostavno slijepo se držati zacrtanog plana. Nekada nas u tome spriječe druge obaveze, nekada nepredviđene okolnosti, a nekada nedostatak doslijednosti. Uz aplikacije poput ove, ciljevi i zadaci imaju potpuno novi oblik.

Ispunjavanjem svih obaveza koje ste sami upisali osvajate poene i otključavate nove nivoe zanimljive igrice. Ne samo što će vas sistem navoditi da se pridržavate svega isplaniranog, nego ćete se usput i zabavljati.

Sa svakim novim ostvarenjem plana otključavaju se nove funkcionalnosti, za koje niste ni znali da postoje.

Habit and Goal tracker

Ova aplikacija prati različite ciljeve koje postavljate sebi i, u skladu sa njima, obavještava vas o napretku i načinima da ih ispunite.

Kako ispunjavate pojedine obaveze, tako ćete kao nagradu dobijati novo saznanje i različite zanimljive informacije koje vam mogu biti korisne na dnevnom nivou. Prednost aplikacije Habit jeste i to što se ne odnosi samo na vaše poslovne ciljeve, već uz pomoć nje možete pratiti i lični napredak i sve ono što ste isplanirali, ali još niste stigli da ostvarite.

Fabulous Motivate Me

Iako je primjenljiva i na žene i na muškarce, i dalje je više koristi nježniji pol.

Možete je iskoristiti za poslovne obaveze, ali imajući u vidu njene brojne mogućnosti, može vam biti korisnija za uspostavljanje životnog balansa. Između ostalog, tu su praćenje vašeg bioritma, dnevnih zaduženja, kao i posebne sekcije, poput kutka za inspiraciju i preporuka za meditaciju.

Vedre boje i dizajn ove aplikacije su pozivajući i stvoreni tako da ulivaju pozitivnu energiju za vrijeme korišćenja. Pronađite je, instalirajte, isprobajte i uvjerite se i sami da vam jedna aplikacija može promijeniti raspoloženje.

7 weeks

Znate li da je za ostvarenje toga da potpuno promijenite postojeće navike i steknete nove dovoljno sedam nedjelja?

Ova odlično osmišljena aplikacija vam pomaže da u tom roku ostvarite sve što ste zacrtali i da vas navede na to da vam nešto drugo pređe u naviku. Svakoga dana dobijaćete po jedan zadatak, koji će vas voditi korak bliže ostvarenju plana, što će vam usput ulivati motivaciju, dobru energiju i vjeru u sebe.

Ključ uspjeha je u tome da naučite kako da organizujete svoje vrijeme, napravite plan i njega se pridržavate. Velike kompanije plaćaju stručnjake da organizuju vrijeme i prate uspješnost njihovih timova, za šta vam je potrebno obrazovanje, ali i talenat. Ukoliko vam se čini da u sebi imate potencijal za postizanje velikih ciljeva pažljivim planiranjem, upišite obuku za projektni menadžment i počnite da tražite posao u kome ćete i sami uživati i koji vam je u prirodi.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije