Obrazovanje

Četiri aplikacije koje će vam pomoći da isplanirate i organizujete svoje ciljeve

Četiri aplikacije koje će vam pomoći da isplanirate i organizujete svoje ciljeve
Foto: Ilustracija | Četiri aplikacije koje će vam pomoći da isplanirate i organizujete svoje ciljeve
PR

Šta god da planirate u životu i šta god želite da postignete, prvi korak koji morate napraviti jeste postavljanje cilja.

Samo tako ćete znati u kom smjeru se krećete, koliko ste napredovali, koliko vam je ostalo do kraja puta i da li je strategija koju ste osmislili dobra. Ovo se odnosi kako na lične, tako i na poslovne poteze.

Zato ćemo vam danas predstaviti najbolje aplikacije za postavljanje i praćenje ciljeva.

Habitica

Nije jednostavno slijepo se držati zacrtanog plana. Nekada nas u tome spriječe druge obaveze, nekada nepredviđene okolnosti, a nekada nedostatak doslijednosti. Uz aplikacije poput ove, ciljevi i zadaci imaju potpuno novi oblik.

Ispunjavanjem svih obaveza koje ste sami upisali osvajate poene i otključavate nove nivoe zanimljive igrice. Ne samo što će vas sistem navoditi da se pridržavate svega isplaniranog, nego ćete se usput i zabavljati.

Sa svakim novim ostvarenjem plana otključavaju se nove funkcionalnosti, za koje niste ni znali da postoje.

Habit and Goal tracker

Ova aplikacija prati različite ciljeve koje postavljate sebi i, u skladu sa njima, obavještava vas o napretku i načinima da ih ispunite.

Kako ispunjavate pojedine obaveze, tako ćete kao nagradu dobijati novo saznanje i različite zanimljive informacije koje vam mogu biti korisne na dnevnom nivou. Prednost aplikacije Habit jeste i to što se ne odnosi samo na vaše poslovne ciljeve, već uz pomoć nje možete pratiti i lični napredak i sve ono što ste isplanirali, ali još niste stigli da ostvarite.

Fabulous Motivate Me

Iako je primjenljiva i na žene i na muškarce, i dalje je više koristi nježniji pol.

Možete je iskoristiti za poslovne obaveze, ali imajući u vidu njene brojne mogućnosti, može vam biti korisnija za uspostavljanje životnog balansa. Između ostalog, tu su praćenje vašeg bioritma, dnevnih zaduženja, kao i posebne sekcije, poput kutka za inspiraciju i preporuka za meditaciju.

Vedre boje i dizajn ove aplikacije su pozivajući i stvoreni tako da ulivaju pozitivnu energiju za vrijeme korišćenja. Pronađite je, instalirajte, isprobajte i uvjerite se i sami da vam jedna aplikacija može promijeniti raspoloženje.

7 weeks

Znate li da je za ostvarenje toga da potpuno promijenite postojeće navike i steknete nove dovoljno sedam nedjelja?

Ova odlično osmišljena aplikacija vam pomaže da u tom roku ostvarite sve što ste zacrtali i da vas navede na to da vam nešto drugo pređe u naviku. Svakoga dana dobijaćete po jedan zadatak, koji će vas voditi korak bliže ostvarenju plana, što će vam usput ulivati motivaciju, dobru energiju i vjeru u sebe.

Ključ uspjeha je u tome da naučite kako da organizujete svoje vrijeme, napravite plan i njega se pridržavate. Velike kompanije plaćaju stručnjake da organizuju vrijeme i prate uspješnost njihovih timova, za šta vam je potrebno obrazovanje, ali i talenat. Ukoliko vam se čini da u sebi imate potencijal za postizanje velikih ciljeva pažljivim planiranjem, upišite obuku za projektni menadžment i počnite da tražite posao u kome ćete i sami uživati i koji vam je u prirodi.

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije