Obrazovanje

Cvijanović: Konfučijev institut ojačaće saradnju u obrazovanju i kulturi

Cvijanović: Konfučijev institut ojačaće saradnju u obrazovanju i kulturi
Foto: Vlada RS | Cvijanović: Konfučijev institut ojačaće saradnju u obrazovanju i kulturi
Srna

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović ocijenila je danas da će otvaranjem Konfučijevog instituta pri Univerzitetu u Banjaluci biti dodatno osnažena saradnja Srpske i Kine u oblasti obrazovanja i kulture.

Cvijanovićeva je na sastanku sa rektorom Univerziteta tehnologije i obrazovanja iz Tjenđina Linu Sing i vršiocem dužnosti rektora banjalučkog Univerziteta Radoslavom Gajaninom ocijenila vrlo uspješnom dosadašnju saradnju Srpske i Kine, posebno kada je riječ o energetskom sektoru i oblasti saobraćaja.

Ovom prilikom, delegacije Univerziteta tehnologije i obrazovanja iz Tjenđina i Univerziteta u Banjaluci zahvalile su Cvijanovićevoj za podršku otvaranju Konfučijevog instituta i jačanju naučno-obrazovne saradnje Srpske i Kine, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Konfučijev institut u Banjaluci biće otvoren u prostoru Fakulteta političkih nauka u nedjelju, 21. januara.

U okviru Konfučijevog instituta studenti će imati priliku da besplatno pohađaju kurseve kineskog jezika i steknu nova znanja, a najboljim polaznicima biće obezbijeđene posjete Kini, gdje će imati priliku za usavršavanje.

Osim toga, postoji mogućnost saradnje sa kineskim fakultetima u razmjenama studenata, te učešće u zajedničkim projektima i radovima, kao i objavljivanje radova u prestižnim kineskim časopisima.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije