Obrazovanje

Pratite nas na Google news

Cvijanović: Konfučijev institut ojačaće saradnju u obrazovanju i kulturi

Cvijanović: Konfučijev institut ojačaće saradnju u obrazovanju i kulturi
Foto: Vlada RS | Cvijanović: Konfučijev institut ojačaće saradnju u obrazovanju i kulturi
Srna

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović ocijenila je danas da će otvaranjem Konfučijevog instituta pri Univerzitetu u Banjaluci biti dodatno osnažena saradnja Srpske i Kine u oblasti obrazovanja i kulture.

Cvijanovićeva je na sastanku sa rektorom Univerziteta tehnologije i obrazovanja iz Tjenđina Linu Sing i vršiocem dužnosti rektora banjalučkog Univerziteta Radoslavom Gajaninom ocijenila vrlo uspješnom dosadašnju saradnju Srpske i Kine, posebno kada je riječ o energetskom sektoru i oblasti saobraćaja.

Ovom prilikom, delegacije Univerziteta tehnologije i obrazovanja iz Tjenđina i Univerziteta u Banjaluci zahvalile su Cvijanovićevoj za podršku otvaranju Konfučijevog instituta i jačanju naučno-obrazovne saradnje Srpske i Kine, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Konfučijev institut u Banjaluci biće otvoren u prostoru Fakulteta političkih nauka u nedjelju, 21. januara.

U okviru Konfučijevog instituta studenti će imati priliku da besplatno pohađaju kurseve kineskog jezika i steknu nova znanja, a najboljim polaznicima biće obezbijeđene posjete Kini, gdje će imati priliku za usavršavanje.

Osim toga, postoji mogućnost saradnje sa kineskim fakultetima u razmjenama studenata, te učešće u zajedničkim projektima i radovima, kao i objavljivanje radova u prestižnim kineskim časopisima.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije