Obrazovanje

Da li je bilo prijetnji trebinjskim školama, nastavnici i policija tvrde da nema mjesta panici

Da li je bilo prijetnji trebinjskim školama, nastavnici i policija tvrde da nema mjesta panici
Foto: Vesna Duka | Prijetnji trebinjskim školama nema, nastavnici i policija tvrde da nema mjesta panici

TREBINJE - Nakon panike vezane za zemljotres i normalizacije nastave u bilećkim školama, brojni učenici u Trebinju jutros nisu došli na nastavu zbog, navodnih, prijetnji napadima koje su anonimni pošiljaoci navodno slali trebinjskim školama.

Panika se u Trebinju počela širiti još juče i to na roditeljskim grupama trebinjskih učenika na društvenim mrežama, a njen pravi izvor se još ne zna.

"U škole nisu stizale nikakve prijetnje, niti mejlovima, niti sam informisan da su stizale na bilo koji drugi način, tako da svaka naša škola, zajedno sa školama u Bileći, gdje se juče zbog zemljotresa nije odvijala nastava, jutros radi normalno, s tim da je primijetan veći izostanak djece nego li je to uobičajeno, a nama preostaje jedino da molimo roditelje da budu mirni i da mjesta za paniku nema", kazao je za "Nezavisne novine" predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola u Hercegovini Milorad Nadaždin.

U Policijskoj upravi Trebinje je potvrđeno da je situacija bezbjedna i da će se u prijepodnevnim satima i zvanično uputiti saopštenje za javnost u vezi sa tim.

Navodno su se prijetnje najviše odnosile na škole u objektu Srednjoškolskog centra, ali je tamo situacija i najmirnija, dok je jutros pred osnovnim školama bilo i dosta uznemiranih roditelja, a prisustvo policije koju na grupama pominju roditelji uobičajeno je pred svim školama još od ubistava koja su se prije gotovo godinu dana desila u beogradskoj školi "Vladislav Ribnikar".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije