Obrazovanje

Dekan Filozofskog fakulteta u Banjaluci: Zaštitimo zdravlje, doživimo ovo kao izazov

Dekan Filozofskog fakulteta u Banjaluci: Zaštitimo zdravlje, doživimo ovo kao izazov
Foto: N.N. | Dekan Filozofskog fakulteta u Banjaluci: Zaštitimo zdravlje, doživimo ovo kao izazov

BANJALUKA – Dekan Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Srđan Dušanić poslao je danas poruku studentima u vrijeme epidemije virusa korona rekavši da je potrebno da svi budu disciplinovani ali ne i preplašeni.

"Pokušajmo zaštititi svoje zdravlje, kako fizičko, tako i mentalno. Doživimo ovo kao izazov i iskušenje iz kojeg ćemo izaći drugačiji i to u pozitivnom smislu. Ponekad čovjek nije ni svjestan šta sve i koliko može, dok se na njega ne sruči lavina obaveza i problema", naveo je Dušanić u piasnoj poruci.

Napomenuo je da većina roditelja studenata bila u situaciji da se čeliči tokom rata, te dodaje da je sigurno da su iz tog rata izašli sa brojnim ožiljcima, ali i određenim važnim lekcijama.

"Međutim, možda je ovaj virus, jedan od ratova koji vi trebate tokom svog života, da vodite i dobijete. Da na kraju ovog problema osjetite životni sok i strast koju možda do sada nikada niste osjetili. Da otkrijete u sebi snagu i vjeru koja 'ne mogu' pretvara u 'mogu', vjeru koja će vam biti tako neprocjenjiv kapital tokom cijelog života. Čovjek je najživlji kad je najsvjesniji sebe, a to je obično u najsrećnijim ili najtežim trenucima. Neka ova situacija bude zamajac putem kojeg ćete u sebi otkriti dragocjene psihološke resurse kojih niste bili ni svjesni", poručio je Dušanić.

Ove sedmice je nastavni proces počeo putem učenja na daljinu, odnosno onlajn, što je za većinu novo iskustvo. Dušanić kaže da to može višestruko da vam pomogne u ovoj situaciji.

"Možda će na početku ovakvog nastavnog procesa biti određenih propusta, nejasnoća, improvizacija, ali prevladaćemo i to i bićemo svakim danom sve bolji. Znam da imate mnogo nedoumica po pitanju epiloga školske godine, ali siguran sam da će nadležno Ministarstvo i naš Univerzitet donijeti odluke zahvaljujući kojim niko od vas neće biti oštećen na bilo koji način", kazao je dekan Filozofskog fakulteta.

Studenti koji imaju potrebu za bilo kakvom vrstom podrške mogu kontaktirati dekanat Filozofskog fakulteta preko telefona 051/322 780 (od 08.00-14.00) ili dekana putem ličnog imejla [email protected]

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije