Obrazovanje

Pratite nas na Google news

Delegacija iz Moskve u posjeti UNIBL: Saradnja s Rusijom veoma značajna

Delegacija iz Moskve u posjeti UNIBL: Saradnja s Rusijom veoma značajna
Foto: UNIBL | Delegacija iz Moskve u posjeti UNIBL: Saradnja s Rusijom veoma značajna
Srna

BANJALUKA - Rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin istakao je da je za ovaj univerzitet i Republiku Srpsku od izuzetnog značaja saradnja sa Rusijom.

Gajanin je, nakon razgovora sa delegacijom Moskovskog državnog oblasnog univerziteta, izrazio zadovoljstvo saradnjom koju je ostvario Fakultet bezbjednosnih nauka Univerziteta u Banjaluci sa Moskovskim državnim oblasnim univerzitetom, saopšteno je iz Univerziteta u Banjaluci.

On je naglasio da će Univerzitet u Banjaluci i dalje podržavati sve vidove saradnje sa Moskovskim univerzitetom i posebno zahvalio dekanu Fakulteta bezbjednosnih nauka Predragu Ćeraniću koji je domaćin gostima iz Rusije.

"Za Univerzitet i Republiku Srpsku veoma je važna saradnja sa Rusijom i uvijek možete računati na našu podršku", rekao je Gajanin i dodao da su Srbi veoma zahvalni narodu Rusije koji im pruža nesebičnu podršku.

Delegaciju iz Rusije, sastavljenu od nastavnika i studenata Fakulteta bezbjednosti i Pravnog fakulteta Moskovskog državnog oblasnog univerziteta, predvodila je Elena Primorova koja je rekla da dolaze sa jednog od najstarijih fakulteta.

"Naredne godine naš univerzitet obilježava 90 godina postojanja. Danas u sastavu Moskovskog državnog univerziteta radi 15 fakulteta", navela je Prmorova i dodala da se nastava izvodi na svim ciklusima studija.

Ona je napomenula da je pitanje bezbjednosti sve važnije i da im je zbog toga važna saradnja sa Fakultetom bezbjednosnih nauka Univerziteta u Banjaluci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije